Yes!

2010-01-29 00:31:36
.
Äntligen fäääääärdig!!! Kan möjligtvis vara den sämsta hemtentan jag gjort, men jag har just det, gjort den. Jag visste ju hela tiden att jag hade en till uppgift utöver tentan som jag var tvungen och bli klar med, men snacka om att jag blev trött när jag hittade ytterligare en. Grattis liksom! Men nu är allt inskickat och jag kan med gott samvetet åka till Helsingborg i morgon. Gött e d. Jag ska hänga med Minski hela helgen. Fy fan vad bra vi ska ha det. Nu återstår bara den stora frågan om jag ska packa nu eller vänta tills imorn? Jag måste lämna hemmet vid halv elva. Hur ska jag lyckas släpa mig upp, duscha, bestämma kläder för hela helgen och packa ner det innan halv elva? Det får bli ett morgondagens problem för just nu orkar jag inte tänka. Kanske kollar tv:n en halvtimme... Jag får se. Copyuppgifterna är iallafall inlämnade. Alexandra FTW! Hahaha! Tönt? Ja ja. Natti.
  

FTW!

2010-01-28 11:45:39
.

Nu har jag precis googlat denna jäkla förkortning som jag alltid vill ha till What The Fuck, men aldrig riktigt lyckas med. For The Win står den tydligen för. Inte fan gjorde det saken klarare så jag fick googla igen. Hallå eller! Någon pedagogisk själ förklarade så fint att det är när något är bra och att det kan tex bytas ut mot kick ass. John Mayer kicks ass! John Mayer ftw! Ok, jag är med.

Förutom min lilla lärdom så har morgonen bjudit på havregrynsgröt, eller bjudit och bjudit jag har gjort min egen jäkla gröt, och så hade jag musikväckning för syrran. Hittade några god morgon-låtar på Spotify och så drog jag upp volymen. Men det var fina låtar så hon bara skrattade och vände sig om. Nu har har hon dock stuckit i väg för att träna och här sitter jag. Tentan är fortfarande inte klar, men jag börjar skymta ljuset i tunneln. Woho! Får väl fokusera ett tag och så säger jag till hur det går lite senare. Solen skiner ju i dag så jag känner mig glad. Alexandra ftw!

Hej så länge.
  


Vad fan är självdiciplin?

2010-01-26 16:39:14
.






Blääää... Jag får absolut ingenting gjort. Och jag som hade storslagna planer för i dag. Kanske borde stänga av tv:n och sätta mig i köket? Men jag har ingen luuuuuust :(
  

Ja ja, jag ska!

2010-01-26 13:27:15
.
Jaha då var det dags för ett nytt försök att göra den där jäkla hemtentan. Jag har ingen inspiration så det känns jäkligt motigt. Men det... Hoppla, nu gästar Robert Pattinson Ellen. Tentan får visst vänta lite till...
Later!
  

Fashionology

2010-01-25 23:32:59
.


Höjden av lathet - att shoppa på nätet. Men om det är något jag sällan gör på internet så är det att shoppa (finns ju såklart massa andra saker som jag inte heller gör där...). Jag är en sån som måste känna, prova, klämma, kolla efter defekter och allt annat man gör innan pengarna spenderas. Dock inte sagt att det ibland blir ren impulshopping, både på gott och ont.

Klickade iallafall hem korsörhängena i dag och en så länge är jag sjukt nöjd med mitt köp. Kommer bli grymt snygga i mina öronsnibbar à la rock. Allt som saknas nu är en hatt.
Korsen hittade jag på fashionology och blev samtidigt förälskad i massa andra kick ass-smycken. Ringar to die for och massa snyggt. Men ska man till Australien så ska man. Fy vad det är syynd om mig. Night!
  

Don´t Mind If I Do

2010-01-23 17:47:29
.

Dance like no one is watching, love like you´ll never be hurt, sing like no one is listening and live like it´s heaven on earth. I kväll blir det utgång. Nu kör vi!
 

Dessert

2010-01-22 19:48:55
.

Mycket mat här nu :) Det här ska jag göra till mig och mamma snart. Enkelt, nyttigt och supergott. Blir fredagsmys framför en hyrfilm i kväll. Puss på er!
   

God

2010-01-22 12:49:32
.


God mor...(för)middag! Jag har lite svårt för att det är middag när klockan är efter tolv. Det kan väl få vara förmiddag liiite längre. Fast helst morgon. Det är bara för att vi kallar måltiden som man äter på eftermiddagen för middag som man blir förvirrad. Ja alltså man kallar det för middag, inte förmiddag. Jesus, det skulle bli förvirrande. Hur som helst, det finns ju ingen som äter middag mitt på dagen... Vi borde alltså säga god lunch eller så borde vi byta namn på måltiden middag. Men jag äter ju ofta middag på kvällen så jag vet inte om det skulle underlätta för mig. Att äta kväll låter ju inte så gott...

Jag är vaken iallafall och jag åt gröt till frukost. Fast i ärlighetens namn så åt jag vid elvatiden, alltså på förmiddagen, så det kanske var lunch egentligen. Förvirrande det där.

God ..eh....? äh vad fan, fyll i själva.
   

Middagsdejt

2010-01-21 17:09:10
.




I kväll ska jag och Karin gå på dejt. Hennes mamma har något slags rabattkort som gäller på olika restauranger i stan och innebär att vi får den billigaste av våra huvudrätter gratis. Känns ju himla nice då de kostar cirka 250 spänn styck. Jag och Karin velade runt en stund (över en timme, haha) på restaurangguiden, kollade menyer och mysfaktorn, och tillslut bokade vi bord på Pasta +. Visst är det mysigt? De har typ en miljard rätter vilket med all säkerhet kommer sluta i grav beslutsångest. Aaah! Om vi hade varit alla fyra tjejerna skulle vi nog inte hunnit beställa innan de stänger. Haha, vi är hopplösa.

Nu ska jag byta om för visst tusan kan jag inte komma i mysbyxor. Äsch det kan jag säkert, men jag vill inte.
Glad torsdag på er!
  

Tips!

2010-01-21 16:29:14
.
För ett tag sen upptäckte jag en sida där man kan kolla på massa olika tv-serier och filmer. Kvaliten är lite olika och kanske inte alltid den bästa men om du inte är så kräsen så. Sidan heter Channel 131. Bara ett liten tips så här på eftermiddagen. Ciao!
  

Borde. Måste. Ska. Vill. Skulle. Har. Tänkte.

2010-01-20 14:23:04
.






This is how I study people. Godis, ostbågar, paj och vin. Kan det vara därför jag inte får någonting gjort? Kan det? Nej men bilderna är såklart från en tjejkväll i Piteå. Eller såklart, det kanske inte är så himla klart men det är sant. Tjejkväll med Minna och Lisa som slutade i magont efter all paj.

Presens består av fåtöljen (ja, jag har utvecklat ett beroende), datorn (beroende sedan långt tillbaka), mysbyxorna (japp, beroende här med) och Big bang theory (inget beroende men den är gullig). Jag ska nog försöka mig på lite vettiga saker nu. Plugga, städa och såna saker. Ni vet vad jag menar. Wish me luck!
  

Lite lätt illamående

2010-01-20 00:22:16
.
Jag tänkte berätta om de smarriga räkorna som pappa så snällt skickade med oss hem, men känner nu att jag faktiskt mår lite illa. Inget fel på de röda små rackarna men jag klämde väl i mig för många antar jag. Känns som magen har ett eget liv. Ändå sitter jag här och tuggar i mig en clementin. Måste. Äta. Måste. Störd.

Bankmötet i dag gick bra. Inga konstigheter. Resten av dagen hängde jag med syrran och pappa hemma hos pappsen. Lagade köttfärsås med alla möjliga tillbehör och kollade på hus i Spanien. Längesen jag träffade farsgubben så det var mysigt.






Neeej, riktigt så illa är det inte. Bild 1 och 2 är från Piteå i våras med Mikis bakom kameran. Bild 3 är från helgen hos Karin i Linköping.
  

Förberedelser och förberedelser

2010-01-19 13:28:38
.






Nu ska jag snart åka till banken och gå på möte med syrran och pappa. Vi ska fixa lite grejer innan vi åker så jag inte står helt handfallen i fall kontokort eller såna saker skulle bli stulna eller försvinna (?). Framförhållning people. Men nu kommer pappa snart så jag måste rappa på. Hej.

Bilderna är från när pappa och jag körde hem från Piteå. De är från Jönköping om jag kommer ihåg rätt.
  

Units

2010-01-18 16:51:20
.

Den 9 februari och Sydney närmar sig. Landar i Sydney den 11 feb och sen startar orientation day/week den 19 feb. Nervositeten går upp och ner hela tiden och just nu känner jag mig mest peppad. Töntigt ord egentligen, men jag kom inte på nått annat. Kurserna sätter i gång i början av mars och somd et ser ut nu ska jag läsa fyra kurser, units som det tydligen heter där nere. Det ska bli så jäkla skönt att slippa alla journalistikkurser och i stället få skriva utifrån mig själv. Sen har jag petat in några flumkurser i schema också. Jag slänger in kursbeskrivningarna så kan ni som är nyfikna kolla.

Writing Fiction

In this unit students explore, critically examine and write in a range of fictional forms. They critique a wide variety of published fiction in order to enhance their understanding of approaches, possibilities and techniques, thereby developing a greater capacity to write and critically evaluate their own work. Students create their own fiction in the form of written exercises and assignments, which they will have the opportunity to workshop in a supportive critical environment.

English, Text & Writing
This unit covers a number of issues within literary and textual studies and creative writing, focusing on the areas of modernism and postmodernism. It considers the historical and cultural contexts of literary and textual production, examines a variety of literary genres and styles, and covers a range of contemporary critical and theoretical approaches.

Everyday life
This unit introduces students to key themes and issues in the study of everyday life. It draws on different disciplinary areas - especially anthropology, sociology and cultural studies - and different theoretical and methodological perspectives to examine the ways cultural practices and meanings are used to shape human identities and societies in everyday life. It will focus on rituals and routines in the different spaces of everyday life, and the ways these contribute to the production of local worlds and the key cultural categories that give meaning to these worlds. It will include a focus on how we research everyday life.

Introduction to Film Studies
The unit will introduce students to the key theoretical strands of film studies and key concepts in the analysis of film. The unit will explore techniques of narrative, performance, genre, realism and spectatorship, as well as introducing methods to analyse the use of editing, cinematography and sound. A case study of several key historical film movements or genres will introduce students to the study of cinema in its cultural contexts. The unit will also address the transformations in screen cultures as a result of digital technologies and new media.
  
Jag tror att det kommer bli en kick ass semester.
  


John Mayer - Who says

2010-01-17 21:59:28
.


  


Seg söndag

2010-01-17 17:49:19
.

Utgång med delar av de bästa i går. Excet via Lilla London där vi möte fina killarna som jag inte sett på länge länge. Excet var knökat och det gick ju knappt att dansa men ändå en härlig kväll. Skjuts hem till dörren fick jag också och då kan man ju knappast klaga.
Söndag idag. Dunderförkyld och allmänt seg vilket resulterar i fåtöljhäng hela dagen. Kollar på Skavlan och utvecklar just i denna stund en liten crush på John Mayer. Jäklar vilken skön snubbe. Nu ska jag hämta en skorpa i köket. Hoppas ni haft en mysig helg!
   

Kvällens plan

2010-01-15 18:23:01
.

Nu ska jag och mamma åka in till stan och möta upp syrran när hon slutar jobbet. I kväll blir det restaurangmiddag och sen bio. Vi ska se Up in the air. Jag älskar ju flygplatser och allt vad det innebär så jag hoppas att den faller mig i smaken. Glad fredag mina fina!


Jag och mina favoriter på Landvetter flygplats. Det här är precis innan vi vi skulle gå genom tullen och möta våra familjer efter nästan sex månader backpacking.
  


De kallar det syftningsfel

2010-01-15 17:58:49
.
Om man kan få folk att skratta sä här mycket så kanske jag ska tänka över det där med journalistik iallafall...

Sydsvenska Dagbladet:

Våldtäktsman dömd till 2 år i Eslöv
(Fy för att tillbringa 2 år i Eslöv!)

21-åringen anhölls misstänkt för grov stöld av åklagare.
(Åklagare är hett eftertraktade på Svarta börsen har jag hört!)

Nordvästra Skånes Tidningar:

Mannen dog medan kvinnan avled.
(Och skillnaden är...?!)

Örebrokuriren:

Gynekolog hittade knarkgömma.
(Var undrar man genast?!)

Svenska Dagbladet:

Färre gökar i södra Sverige.
(Vilket låter märkligt med tanke på hur många barn som fötts hittills i år!)

Ingen av de omkomna hade livshotande skador
(Istället dog de av...??)

Upsala Nya Tidning:

Högsta Domstolen prövar manlig omskärelse.
(Tur att man inte är anställd där...)

Bergslagsposten:

Inga spår efter skidåkare.

(Han måste ha flugit fram)

Huset som brann ned till grunden blev totalförstört.
(Nähä...?)

Ölandsbladet:

Mindre poliser till Borgholm.
(Vad är maxlängden?)

Helsingborgs Dagblad:

Vi skriver alt dåligare.
(Det jör vi vel inte!)

Dagens Nyheter:

Audis dieselversion av A8 imponerar med sin låga bensinförbrukning.
(Inte undra på!!)

Expressen:

Svältdöd blir vardagsmat.

(Vad blir då festmat?)

Dagen:

Lam pojke bortsprungen.
(Hur lam var han sa du?)

Aftonbladet:

Arbetslösa har rätt till dagisplats.
(Då är de ju åtminstone sysselsatta!)

Polisen grep torsk i fiskhamnen.
(Var hittar man annars torsk?)

Storgråtande bedyrade den 30-åriga porrstjärnan sin oskuld.
(Yeah right!)

Östersundsposten:

Krockade med älg på motorcykel.
(Åker älgar motorcykel...?)

Metro:

Yrkesmördare misstänkt för mord.
(Vadå, han gjorde ju bara sitt jobb!!)

Tre greps för våldtäkt på Finlandsfärja.
(Hur stor är sannolikheten att det finns tre män som tänder på Finlandsfärjor??)
  

A+

2010-01-14 19:33:58
.


Det går väl hyfsat bra. Nu har jag iofs haft rast i en timme eller två;) Jag var ju tvungen att laga mat. Men rapporten är inlämnad och jag är snart klar med den sista av de förbaskade textanalyserna. När den är färdig så får det räcka med pluggande för i dag. I morgon får jag nog ta mig an den där hemtentan.
  


En dag för ansvar

2010-01-14 13:34:02
.


Det är väl dags att ta tag i alla dessa måsten som jag så medvetet gömt längst bak i huvudet och längst in i garderoben. Dags att plugga med andra ord. Dags att sätta igång med hemtentan i copywrite, skriva färdigt den sista textkritiska analysen av en vetenskaplig artikel och fixa det sista i rapporten om vårt gestaltande arbete om "hur kön görs". Ja, det finns lite att pilla med helt enkelt.
Skönt att James M. är här och håller mig sällskap. Hörs när jag kommer upp från studierna för att ta lite luft. Later!
 

De tre vännerna (och David)

2010-01-13 20:43:41
.
I dag har jag varit hemma hos Lisa för en liten reunion med mina Bäckistjejer (och David). Lisa är nyhemkommen från Australien och Minna på besök från nya hemstaden Helsingborg och jag som bara går och dräller. De är allt bra fina ändå.
Tänk - vi kommer alltid att vara vännerna som lärde känna varandra på universitet. Vänner att spara på helt enkelt.


Jag snodde den mest talande bilden på oss tre som jag kunde hitta på fb. Jag har ju för fasen ingen egen på oss (skandal). Den här är iallafall från Halloween 2008 och vi försöker lära oss Diggilo diggiley-dansen. En av alla underbara förfester på Bäckis helt enkelt.
  
Ps. Minna hade en fin bild på oss tre.
  

Morrison, James Morrison

2010-01-13 01:19:46
.

Jag älskar Broken Strings men har liksom aldrig kommit längre än så. Inte förrän nu.
James Morrison – Songs For You, Truths For Me 
Det var kärlek direkt. You Make It Real är underbar.
   


Warning! Bitch on beach

2010-01-12 21:34:40
.



Så, då har ni fått lite ass här på bloggen också. Get over it. Om exakt fyra veckor drar jag iväg för att skaffa mig en vardag i sånt här klimat. Sweeheet!

Kolla in de heta badbrallorna som asiaten i bakgrunden har. Haha! Ja, det är ju mode med hög midja så den lilla stjärtlappen till bikini som jag har på bilden har minsann hamnat i soporna. I sanningens namn får jag knappast plats med min jelly bottom i dem ändå ;)
 

The world is covered in vanilla ice cream

2010-01-09 15:45:53
.


  

Jag tror inte att själen syns i ögonen

2010-01-08 16:50:43
.


Ingen är hemma och jag får inte igång Spotify på nionde försöket heller. Så nu sitter jag här i fåtöljen och lyssnar på klockan som tickar i köket. Borde plugga. Undra vad resten av världen gör en fredageftermiddag? Visst är det fredag i dag?
  

Shake n' bake? Hell no.

2010-01-07 22:24:51
.

Jennifer har bakat fredagsfika till jobbet och eftersom jag har varit snäll hela dagen fick jag smaka. Massor. Mår lite illa nu.
  

Night night

2010-01-07 01:56:18
.


Jag är en sån nattuggla. Om jag inte visste bättre så skulle jag kunna vara uppe hela nätterna. Men det beror inte på att jag har svårt att att somna. När jag var yngre så träffade jag en kille som alltid somnade på en sekund. Huvudet på kudden och sen slocknade han. Jag anpassade mig nog helt enkelt och sen dess somnar jag också med en gång. Så himla skönt att slippa ligga och vrida och vända på sig. Men om jag inte ska sova bort hela dagen imorn så borde jag sova nu. Så gonatt på er!
  

Sol

2010-01-07 00:18:46
.


Visst ser det härligt ut? Kan väl vara skönt med lite sommarminnen nu när den sibiriska kylan är på väg till Sverige (!) Helt sjukt att det är så kallt överallt. Men jag måste faktiskt säga att jag är en av dem som verkligen gillar vintern. Speciellt när det är så mycket snö som det är nu och  när det ligger stora vallar utanför. Jag blir så glad av snö, som ett litet barn. Tänk att bo i ett land där det alltid är samma väder. Fy fan vad trist. Däremot skulle vi kunna hoppa över det svenska november- och decembervädret. Det brukar ju faktiskt vara rätt grått och deppigt.

Jag passar på att njuta extra mycket av snön nu för snart blir det i stort sett bara värme för mig. Mitt visum har förresten beviljats (snabba ryck - tog bara några timmar) så nu är det fritt fram för mig att komma och gå som jag vill i Australien.  Iallafall fram till början av augusti sen kickar de ut mig ;)
 
Jag gjorde en liten sommaruppfräschning av bloggen också. Lite tidigt kan tyckas men för det första så hade jag redan tröttnat på den andra designen och för det andra så kan bloggen gott vara lite solig om den ska följa med mig till Australien. Och för det tredje så är det så kul att greja med designen :)
 
Ciao!
 

Vi har roligt här hemma

2010-01-05 22:43:37
.

De gör allt tillsammans

Mamma och syrran sitter i soffan och pratar om tremånadersresan som syrran ska göra med sin tjejkompis. Mamma oroar sig lite för att de ska komma ifrån varandra. Jennifer förklarar med självklarhet i rösten att de inte kommer gå ifrån varandra.

- Men när ni går ut och festar och så...
- Men mamma, vi är bästa kompisar och vi lämnar inte varandra. Ska hon med en kille hem så följer jag med.

Hahaha, klockrent Jennifer.


Tveksamma engelskakunskaper


Mamma funderar på om vi borde prata engelska här hemma så att hon kan lära sig lite bättre. Hon tänker även på hur det skulle vara om de pratade engelska på hennes jobb (hon är tandsköterska).

- Suction please, säger jag och försöker härma en tandläkare.
- Ja, saxen ja, säger mamma och nickar.
  
Kanske inte vore så dumt för mamma att öva lite på engelskan iallafall ;)
 


Visum

2010-01-05 22:16:21
.
I dag har jag klickat iväg min visumansökan till Australien. Det var ett jäkla grångel innan jag fick ihop allt. Blir ju inte lättare av att min utlandshandledare förutsätter att jag ska ha ett visst visum men verkar egentligen inte ha någon koll. Snackade med en tjej på backpacking.se och hennes handledare hade tydligen stenkoll så jag följde hennes direktiv. Över 3000 spänn kostade det att ansöka så nu hoppas jag fan att det blir rätt och att jag får nått slags studentvisum så jag kommer in i landet åtminstonde.


När jag och tjejerna var ute och backpackade våren 2006 stannade vi i Sydney, fast bara i tre dagar.
  

andra dagen i januari

2010-01-02 18:51:33
.








Det är tydligen lördag i dag. Jag har helt tappat känslan för veckodagarna. Är man ledig på riktigt då eller? Mamma och jag var ute på en liten sol- och snöpromenad i dag. Det var härligt, fast kallt om ansiktet. Vi gick inte så långt för mamma bara slant runt med sin skor hela tiden. Vi såg nog ut som två pensionärer när vi staplade runt på vägarna.

Vi har varit och lämnat fyra soppsäckar med kläder hos Stadsmissionen som jag och syrran rensat ut ut garderoben också. Känns mycket bättre att skänka bort kläderna än att slänga dem. Det är lättare att släppa taget om dem då på nått sätt och jag är knäpp när det gäller sånt. Jag får liksom ett band med mina saker. Innan nyår var vi på systemet och jag och syrran handlade exakt samma saker, ändå ville jag gärna ha min påse för jag kände liksom att just de flaskorna var mina. Inte ego utan bara kärlek :) Alla har vi våra sjukdomar ;)

Nu har vi gosat ner oss i soffan här. Det finns ingredienser för både nyponsoppa och varm choklad i köket, men man ska orka laga det också. Eller värma det snarare ;) Blir nog en sväng till köket så fort jag skrivit klart detta inlägget. Nu alltså.

Puss på er.


Gott nytt år förresten! Jag känner på mig att 2010 kommer bli det bästa året på länge för mig.
  

RSS 2.0