2010-03-31

2010-03-31 15:57:41
.


GRATTIS!!! Idag skickar jag lite extra kärlek till sötaste Karin som fyller 25 bast. Miss K, köp dig ett lass med nougador och Ben & Jerry´s som du kan njuta av innan du somnar ikväll. Hoppas resten av dagen blir lika härlig som förmiddagen. Nu är vi vuxna på riktigt. Visst känns det skönt?

Puss på dig hjärtat och grattis på födelsedagen! ♥
  

Grattis Lisa!

2010-03-30 13:00:02
.


I dag fyller min fiiiiiiiina Lisa 26 år. Grattis på födelsedagen!!! Hoppas du äter massa tårta (fast ingen soggig sort), får massa kärlek och bara har det bra. Ska jag skicka hem lite Vegemite?? Haha, blääää!!

Puss på dig min vän ♥
  

Incomplete Lullaby

2010-03-28 14:51:02
.
Det är väl dags att jag tipsar om lite australiensisk musik. Lisa Mitchell är 20 bast och kom på 6:e plats i Australian Idol 2006. Jag hade aldrig hört talas om henne innan men hon är underbar. Inte som man förväntar sig att en Idoldeltagare ska vara. Lyssna!


  

Earth Hour

2010-03-28 11:45:01
.
Klockan 20.30 i går släckte vi alla lamporna i huset och gick till Kings Kross för att kolla hur staden såg ut i mörker. Okej, så mörkt var det inte. Inte ens Earth Hour kan få krosset att släcka ner. Men vad som var släckt var den stora colaskylten som representerar krosset så lite annorlunda var det. Skyskraporna var faktiskt också ovanligt mörka och Sydney sky tower var släckt. Tydligen stängde de av alla lampor på Harbour Bridge också men den kan vi inte se härifrån.

När vi beundrat den släckta colaskylten ett tag gick vi tillbaka till huset. Juliette, Jonah och jag la oss inne i vårt rum och försökte finna våra inre jag. Det gick inte så bra utan slutade med att vi spårade ur, gjorde skuggfigurer och berättade hemlisar för varandra. Vi hade en ganska mysig timme men så fort klockan slog 21.31 sprang vi och tände alla lampor. So much for saving energy.


Colaslylten släckt under Earth hour


Så här ser den ut i vanliga fall


Släckta skyskrapor


Jag gjorde en snygg skugghund


Ja jag vet inte...
  

Not so lost in translation

2010-03-28 09:13:56
.
I dag tog Malin och jag steget och gick faktiskt in i en av alla de tusen sexshoppar som finns i KX. Vi gick raka vägen upp för trappan till adult toys-avdelningen, hälsade artigt på killen bakom disken och sa till varandra att det är ganska märkligt att det jobbar en snubbe på dildoavdelningen. Känns mer som ett tjejyrke..?

Anywho, vi vandrade runt, pekade på olika mer eller mindre komiska tilllbehör, beklagade oss över orgasmens mysterium, delade med oss av lite tips och trix och var allmänt högljudda om våra sexliv. När vi gått några varv och mer noggrant börjat syna vissa vibratorer står plötsligt killen bakom disken bredvid oss. Han ler stort, håller fram en suspekt vibrator med tillhörande sele och säger på klingande svenska:

- Annars är den här väldigt populär.

Vi dog.

Efter att vi skrattat i fem minuter och den blodröda färgen i våra ansiktet bleknat någorlunda började han ge oss seriösa tips om vilka vibratorer som var bäst och hur man skulle använda dem. Han berätta även om en som han hade testat med lyckat resultat. Då tackade för oss och sa att vi skulle komma tillbaka en annan gång.

Ja, så kan det gå. Inte ska man tro att man är annorlunda för att man pratar svenska. Inte i Sydney iallafall.
  

But the ending was good

2010-03-26 14:57:51
.




(Ursäkta den usla bildkvaliteten)

Jonah, Franzi och jag har haft myskväll i kväll. Vi mumsade på ost, kex och vindruvor och drack vin medan vi kollade på The assassination of Jesse James by the coward Robert Ford (kort och koncist titel). Filmen var rätt trist och långtråkig men slutet var riktigt bra. Eller ja slutet och slutet, men den sista delen av filmen var bra. Det är såna filmer som gör att jag har svårt att stänga av en dåligt film. Tänk om sista halva av filmen är skitbra liksom...

Nu ska jag sova. Jag helt slut trots att klockan "bara" är 01.00. Man blir trött av att vara i solen alltså.

Buenas noches
  


Andrew (Boy) Charlton Pool

2010-03-26 07:55:29
.


I dag har jag legat vid poolen med Malin och Natta ett par timmar. Natta sa att det var 30 grader ute så vad passar bättre än att steka lite? Vad har ni gjort då? Haha, sorry jag kunde inte låta bli ;)
Poolen ligger precis vid Botanical Garden med utsikt över Woolloomooloo marina (kolla in hur många o det är i det ordet). Hur gött som helst och inom gångavstånd. Sweet.
Däremot är vi lite konfunderade över namnet Andrew (Boy) Charlton. Vadå Boy? Ok, nästan alla killar trippar runt i tighta speedos och lägger inte ens märke till oss när vi solar topless, men ändå... Alla är ju välkomna och det är fullt av barnfamiljer i barnpoolen. I don´t know. Vi gillar det i vilket fall och i dag upptäckte jag att det hade studentrabatt på inträdet.

Nu ska jag ta mig ner till nedervåningen och värma lite thaigryta med kyckling och ris som jag har i kylen. Hemmagjord är den också. Sen ska jag försöka plugga lite och i kväll blir det nog en film eller nått annat soft för imorn kör vi all in igen :)
    

Åh, du fagra...

2010-03-25 13:19:37
.
Vi struntade i stan och gick till Oxford street istället. Den ligger inte ens tio minuter från vårt hus. Oxford är världens mysigaste shoppinggata (fast sjukt lång) med hus i alla möjliga färger och trendiga gays överallt. Love it!
Natta och jag gick hittade massa fint inne på Sportsgirl (låter som en fjortisbutik, men icke). Hon köpte ett linne och två klänningar (den nudeklänningen som du ville ha J) och jag köpte en klänning. Hittade en till som jag ville ha så det är mycket möjligt att det blir ett återbesök inom en snar framtid. Vi handlade bara på reaavdelningen så inte blev det speciellt dyrt heller. På vägen hem satte vi oss på en restaurang och tog en sen lunch innan Natta var tvungen att skynda sig till jobbet. Vi hade en riktigt mysig shoppingdag.


Den är sockertoppen kunde jag omöjligt lämna kvar i butiken. Jag ska ha den till mina boots och min skinnväst, eller med ett skärp i midjan eller bara som den är. Möjligheterna är oändliga. Den är så väldans söt.
   

Något nytt att hänga i garderoben?

2010-03-25 01:37:48
.




Nu promenerar jag bort till stan med Natta och utövar lite shopping. Talk to you later!
 

Ett litet grönt paket

2010-03-23 14:52:09
.
I dag när jag kom hem från uni och en lunchsväng med Karin, på Natalies jobb i Circular Quay (fortfarande tjejer från Malins crew) låg det ett litet grönt paket på byrån i vardagsummet. Ett litet grönt paket som var adresserat till mig. Å vilken lycka jag kände då i den stunden. I det lilla gröna paketet låg det ett par härligt sommriga örhängen och en påse med några av mina svenska favoritgodisar. Tjejer ni är bara för bra. Tack tack tack! Det lilla gröna paketet gjorde min dag. Jag älskar verkligen överraskningar. Tack! ♥

Ikväll har vi varit på bio, som vanligt på tisdagar höll jag på att skriva, men tredje tisdagen i rad iallafall. Det kostar bara 10 dollar på tisdag och det är ju rätt mysigt att gå på bio så varför inte? Juliette, Karin och jag såg på The Bounty Hunter. Eftersom det är Karins sista kväll i Sydney så fick hon välja film och hon tycker att Gerard Butler är sååå het. Det var en ok film som inte kräver så mycket hjärnaktivitet. Ganska rolig, men mitt tips är att vänta på dvd:n. Däremot verkade publiken tycka att filmen var hysteriskt rolig. Jag har aldrig hört människor skratta så mycket åt lite lagom roliga saker. I slutet hörde vi dock ett skratt som mycket väl kan ha framkallat salongens övriga skrattanfall men det är inget vi kan bekräfta. Asiater har ju ett rykte om sig att skratta på de mest opassande ställen och salongen var fylld av asiater så det kan ju ha berott på det ockå. Kan jag skriva det utan att folk kommer uppfatta mig som fördomsfull eller rasistisk? I don´t know. Kul hade de iallafall.
Jag åt för övrig sjukt många m&m och mår därför riktigt illa nu. Attans. Jag borde hålla mig till svenska godbitar istället...


Det lilla gröna paketet och de fina presenterna som gömde sig inuti.


Jag åt inte upp alla på en gång, men det var nära ögat.


Som örhänget i örsnibbshålet. Visst?
   

Lata dagar

2010-03-21 08:23:49
.

Jag ar ledsen for dessa standigt aterkommande ursakter men nu ar det lite svart med bloggandet igen. Vart internet har tagit slut och vi haller pa att fixa nytt till hela huset. Vet dock inte hur manga dagar det kommer ta och jag kan ju inte hanga pa internetcafe hela tiden. Men imorn ar jag i skolan sa da har jag gratis internet.

I dag har jag varit pa Bondi med tva av mina house mates, Franzi och Jonaith. Jonaith (eller Jona som vi sager) ar ganska nyinflyttad. Han ar 31, kommer fran Venezuela och har flyttat till Australien permanent.
Jag trivs med mina house mates men guuuuud vad jag saknar mina kompisar hemifran. Ni ar guld varda :) Det ar mycket annat skont som hant sedan sist. Syrran och Karin (hennes kompis) var har igen. De sov hos oss en natt och drog sedan ut till Manly. I torsdags halsade jag pa dem och vi hade en mysig dag pa Manly beach. I fredags var det party party och igar hade vi en lugn filmkvall. I dag var vi som sagt pa Bondi och nu sitter jag pa ett internetcafe och kollar pa Greek. Haliga dagar med andra ord.

Jag har bilder att visa for er men jag har ingen sladd. Ska forsoka fixa detta snarast.

Hej hopp!
  


30 Hardie st

2010-03-16 14:41:54
.
Välkomna in i vårt enkla hem. Jag orkar inte göra en detaljrik beskrivning men ni får nog en skaplig överblick ändå.
Jag har ingen bild på hallen men när man går in genom ytterdörren hamnar man i en liten och ganska mörk (lampan är trasig) korridor som leder fram till vardagsrummet. Till vänster i korridoren finns ett rum för två där aussien Jeremy just nu bor själv.


Det otroligt välinredda vardagsrummet. Det fantastiska ljusarrangemanget på bordet har jag gjort.


Köket funkar helt ok. Jag kan numera bemästra en gasspis. Ugnen vågar jag mig däremot inte på, jag är ju till och med rädd för micron.


Upp för trappan... Här ser man förresten den mörka korridoren.


...och rakt in i vårt sovrum. Dörren till höger är ett rum för två men just nu är det tomt.


Nu har vi vänt oss om och längst bort syns husets enda singelrum där en tjej från Schweiz flyttade in i dag. Hon heter Franci (Francesca) och verkar gulligt. Till höger bredvid sovrummet ligger toaletten. Det kanske är lite svårt att se i den här bilden.


Ja, toan då. Ingen lyx precis men efter att jag skrubbat väggarna så duger den. Mattan hittade jag på baksidan i vår rabatt (?) och körde den i tvättmaskinen tre ggr innan den blev någorlunda vit/ljusgrå.


Min säng. Det fina sängkläderna har jag köpt på Coles (Ica). Än så länge har jag bara två bilder på väggen men jag ska framkalla fler och sätta upp.


Mademoiselle Juliettes sida av rummet.


Min och Juliettes privata balkong. Här utspelar sig nästan alla telefonsamtal hem till Svedala.

Så, nu har ni lite mer kolla på hur jag bor. Det är definitivt ingen lyxstandard men det duger i ett par månader. Lite jobbigt när kackerlackorna hälsar på bara...
   

Some combinations are just funny

2010-03-15 13:06:26
.

Malin, Julien, jag och Karin


Förfesten började så lugnt och fint... (jag och Karin)






Jag lämnade rummet och då spårade det ur ;)


Internskämt mellan mig och Juliette, men visst har jag målat fint? Texten är ursprungligen från en reklam men kombinationen har jag kommit på alldeles själv :) Det passade ju extra bra på vår förfest också.

Yep, utgång i lördags igen alltså. Det blev en fransk/svensk förfest hos oss med kortspel och ett stycke alldeles för full fransman. Det är inte lätt att kränga vin i samma takt som oss brudar.
Som vanlig letade vi reda klubbar med gratis inträde, eller lyckades komma in gratis ändå, och när vi kome hem runt femsnåret hade vi besökt fyra klubbar, alla olika. Vi lyckade till exempel hamna på nån irländsk pub där de bara spelade Oasis med bongotrumma, och så smet vi in på en klubb där vi troligtvis var de enda som inte flög om jag säger så. Vi stannade inte så länge kan ju tilläggas. Sjukt kul kväll var det och när alla ville gå hem tyckte jag att de var tråkiga. Verkar som vi ska dra på oss partykängorna i andra halvan av denna veckan också, fast då byter vi ut krosset mot Manly. Jag drar förhoppningsvis ut på onsdagkväll efter skolan.

I går kom syrran och Karin hit och sov hos oss en natt. Det var mysigt. Kom på mig själv med att gå längs gatorna i Sydney och ha syrran där, fast hon är inte ens är här i Aus med mig. Förstår ni vad jag menar? Där gick vi i samma stad fast på fel sida jorden och det var hur naturligt som helst. Man vänjer sig snabbt...
Efter en natt här drog de ut till Manly och ska antagligen stanna till helgen så det vore extra kul att åka dit nu när de också är där. Malin bor ju där, för er som inte hänger med ;)

Imorn börjar skolan klockan åtta vilket betyder att jag måste ta tåget tjugo över sex och därför måste ställa klockan på halv sex. Inte skönt. Däremot slutar jag halv tolv och det är skönt. Vid tvåtiden är jag tillbaka i Kings X igen. Tänkte att jag skulle ta min första joggingtur då. Jag har ju liksom köpt skor och allt nu.

Nu ska jag läsa en stund och sen sussa gott.

Sweet dreams.

Och förresten så är bilderna på huset fortfarande på g, men ni ser ju lite hur det ser ut iallafall.
  

"Empire has free entry"

2010-03-13 08:31:23
.


Roomies. Vissa tillfälliga, vissa permanenta - alla förkylda.


Sjukt bra regel: man får bara röra sig i ansiktet med fötterna. Kliar det på näsan? Synd.




Hannah, Charlotte, Helen och jag på Empire.


Jag försökte leka match maker. Vi vet inte riktigt hur det gick ännu...

I går gick vi inte utanför huset på hela dagen så framåt kvällen fick vi panik och bestämde oss för att gå ut. Modigt tycker jag eftersom vi sedan länge planerat utgång i dag också. Alla vi roomies, förutom Jeremy men honom ser man aldrig ändå (synd för han är söt) satte oss på golvet i vårt rum, lekte drinking games och drack äckligt goone med sprite. Fast inte Karin, hon åt vindruvor.
Snåla som vi är gick vi till Empire för de har gratis inträde (vi måste ju spara pengar nånstans) och det blev en riktigt lyckad kväll. Jag har börjat med en ny undersökning och än så länge har den varit mycket framgångsrik. Om en kille börjar snacka med mig i baren så frågar jag rakt ut: Do you wanna buy me a drink? Och visst funkar det. Som sagt, man måste ju spara pengar på nått sett ;)

I dag blir det utgång igen och förfesten kommer hållas här i huset. Än så länge är det Juliette, Charlotte, Karin, Malin (som är tillbaka från NZ och Melbourne där hon varit på minisemester) Hannah och Helen (två engelska tjejer från vårt hostel) kanske en svensk kille som Hannah pussade på i går och kanske en mystiskt fransman som en av brudarna "dejtar". Vi hoppas på en lika bra kväll som i går. Men nu måste jag gör mig iordning annars kommer jag vara sist, som vanligt.

Cheers!
  


En tönt i kängor

2010-03-11 12:40:08
.

Det blir inte alltid dagliga uppdateringar här, men vissa dagar är helt enkelt inte så spännande att rapportera om. Okej, de kanske är mer spännande än en grå dag i Göteborg (inget ont om Göteborg) men det blir ju en vardag här nere också. I går var jag i skolan från 13 till 18.30 vilket betyder att jag åker hemifrån vid 11.30 och kommer hem vid 20.00. Inte så mycket att rapportera med andra ord. Jag spillde yoghurt på min tröja när jag satt själv på en parkbänk utanför skolan och åt. Nerd alert!

Vi har en liten inneboende här i några dagar. Karin, en tjej från Malins crew, slaggar på vårt golv och det är riktigt trevligt. Känns nästan som vi är på läger eller nått ;)

Jag och Karin gick ner till stan idag, uträttade några ärenden och kollade i affärer. Jag hittade ett par asläckra kängor som jag inte kunde motstå och eftersom man fick det andra paret för halva priset passade jag på att införskaffa mig ett par joggingdojor. Nu finns det inga undanflykter längre. Pust. Trots en sur expedit fick jag någon konstig rabatt och lämnade affären med två par skor för 89 dollar, typ 600 spänn. Sweet. Köpte en cerisrosa klänning också. Den åker nog på på lördag.

Nu ska vi slänga på en film och mysa lite här i vårt rum. Kanske borde fylla ett glas med cola, mina Tim tam är ju slut. Fan jag måste verkligen börja träna snart. Finns ju popcorn i i köket kom jag på nu...


Mina nya kängor. Vi kommer ha mycket kul ihop.
  


Then all the stations to Bankstown

2010-03-08 12:23:34
.


Hahaha, jag ser allt lite trött ut så där på morgonkvisten. Men lite får jag väl bjuda på. Go easy on me, jag är inte direkt en van videobloggare och tro mig, det känns inte normal att sitta och prata med sig själv på tåget. Men vad skulle jag inte göra för er skull, va? ;)
  

Un, deux, trois

2010-03-07 13:36:02
.

Juliette?


Almost...


There she is :)

Bilderna är från min födelsedag, men den har jag ju redan berättat om. I går blev det utgång igen. Vi förfestade lite med Charlotte (housemate) och hennes franska kompis som fyllde år igår. Vi skulle in till stan men efter ett glömt id-kort och fel mobilnummer slutade det med att jag och Jules gick till Sugarmill i Kings X. Det tog ett tag innan partyhumöret infann sig men efter att vi adopterat en vilsen svensexadeltagare, han betalde sin adoption i drinkar, tagit några galna svängar på dansgolvet med en 30-something Melbournekille och fintat bort några övertrevliga engelsmän slutade min kväll med en argentiskt charmör på läppen. Det blev en riktigt kul kväll. Lite härligt konstig.

I dag har vi mest gjort ingenting. Eller jo för sjutton, jag har ju skurat hela toan. Alltså allt, förutom taket. Hela väggarna var svartfläckiga (såg ut som vattenskador) och handfatet hade nog inte tvättats på evigheter. Jag förstår inte hur dessa människorna kan ha levt så. Men nu bor jag här med mina 25 bast och min tvättsvamp så nu är toan helt ok. Som jag sa till Juliette: Jag kan inte utföra mirakel, men det är renare än innan. Jag känner mig nöjd. När jag ändå höll på så åkte dammsugaren fram och de enorma dammråttorna, som tydligen fått bo här i all fredlighet, fick sig en rejäl match. Jag vann.

Bättre bilder på huset kommer snart. Jag måste ju fota toan och sånt nu när den är städad. Ni kan ju se min säng på bilderna iallafall. Jag har tänkt ta tag i bakgården och den lilla ytan utanför ytterdörren också. Herregud vad jag grejar, men jag älskar ju att flytta in och göra fint. Sen får vi se hur länge det håller i sig?

Nu ska jag ringa och gratta mamma.

Bisou
  

Vissa blir bara bättre med åren...

2010-03-07 06:33:41
.
I dag fyller min fina mamma år. Grattis på födelsedagen, mammi! Önskar att vi kunde äta en riktigt god middag och fira dig. Älskar dig! Grattis!



  

25

2010-03-05 19:06:32
.


Klockan är strax efter fem på morgonen, jag är hungrig, jag mötte en kackerlacka i badrummet och jag råkade radera alla sms i inkorgen. Livet kan inte alltid vara lätt, eller hur? Men 25 år är jag fortfarande och det känns bra. Nån som vill skaffa barn med mig anytime soon?

Juliette och jag tog en liten sväng till Kings X, hälsade på några bekanta ansikten och jag fick en drink och en öl. Sen gick vi till tatueringsstudion, snackade med killarna bakom disken och jag bestämde mig att det blir en tattoo innan jag lämnar Australien. Vad, var och när får bli ett senare beskymmer... Vi var hemma rätt tidigt men jag fastnade vid datorn, som vanligt.

Nu ska jag sova och imorn ska jag äta havregrynsgröt till frukost, eller kanske yoghurt med müsli med banan. Hur som helst så blir det inte toast med jordnötssmör och det känns helt fantastiskt. 
   
Tack och hej leverpastej. Funkar precis lika bra när man är 25 som 15. Ingen åldersnoja här inte.


Ps. Alla ni som skickat sms och skrivit på fb: Tack från botten av mitt hjärta. De betyder ännu mer när jag så långt bort från vänner och familj. Tyvärr verkar det som om många sms försvinner i cyberspace eller helt enkelt inte lyckas komma hela vägen fram till min mobil, så om ni undrar varför ni aldrig får nån respons kan det vara för att de inte kommer fram. Däremot har jag inte svarat på ett enda grattis-sms, bara så ni vet. Men jag blev jätteglad för allihop.
   

  

Happy birthday

2010-03-05 13:36:54
.
Jaha, då är jag 25 bast. Känns otroligt bra måste jag säga. Alla försöker påpeka att jag är halvvägs till 50, men ärligt talat så känns det bara skönt att vara vuxen, även om det bara är på pappret ;) Jag vill inte vara 20 eller  
22, jag är ju för fasen 25, and damn proud of it.
Födelsedagen har varit lite konstig. Självklart regnar det. Vaknade vid tolv efter en ganska dåligt sömn, tog en dusch och sen gich jag och Juliette och handlade mat. Herregud vad vi handlade. När vi delade upp kvittot visade det sig att vi diffade med en dollar. Lite knäppt ändå. Vi åkte in till stan en sväng och gick in i en butik som Juliette ville kolla i. Tyldigen tänkte hon köpa en klänning till mig som hon jag kollat på och som hon sett på rea, men den var slut. Så himla gulligt tyckte jag. Det är tanken som räknas. I stället bjöd hon mig på Wowcow, frozen yoghurt med tillbehör, och jag fick en extra stor till samma pris som en liten i present av personalen. Love!
Nu dricker vi goone, vin gjort av fiskrens och ägg (blä), och gör oss redo för utgång. Eftersom vi inte känner så många i staden ännu får vi roa oss själva men det går oxå bra.
Men nu måste jag lämna datorn för annars somnar vi.

Puss och tack för alla fina gratulationer! Ni är bäst!


Juliette köpte en tårta till mig. Gullunge.


Vi delade med oss till våra roomies, Charlotte (som jobbar på Ica Maxi i Torslanda - sjukt) och Simon.
   

Utcheckad

2010-03-04 04:11:12
.

Jag checkade ut fran hostelet vid tio i morse. Juliette var uppe lite tidigare och stack i vag till uni. Jag hangde kvar en stund och kakade den obligatoriska frukosten bestaende av rostade mackor med jordnotssmor och sylt. Pa samma macka alltsa. Sen gick jag och satte jag mig pa biblioteket och laste en skvallertidning en stund och nu har jag spenderat tva timmar pa ett internetcafe och kollat pa Greek. Jag gillar det. Tiden gar ut om sex minuter och da tankte jag ga over gatan och satta mig pa ett cafe, dricka te, kanske ata en muffins och lasa min bok. Ganska mysigt anda.

I eftermiddag ska vi pa mote hos bostadsformedlingen och efter det far vi antligen flytta in i vart alldeles egna rum. Jag hinner dock inte gora mig speciellt hemmastadd i kvall for jag ska i vag pa en valkomstgrej for internationella studenter nere i hamnen. Hoppas det blir trevligt. Far se om det leder till utgang kanske.

Bara en liten update.

Puss


Great Aussie Backpackers är nu ett avslutat kapitel i mitt liv.
  


Livet på hostel

2010-03-02 13:51:26
.

Just nu ligger jag i min våningsäng här på hostelet och slökollar på nån dvd som mina engelska roomies kollar på. Det är en komediserie med typisk engelsk humor. Helt ok ändå. Jag har skrattat några gånger. Förkylningen håller i sig och det syns väl på bilden att jag inte är speciellt pigg. Så är det ibland. Annars har jag hängt nere i köket under kvällen och snackat med Juliette och en främmande äldre fransman med extremt dålig engelska. Han ville däremot gärna lära sig och vi var inte sena att hjälpa honom på traven. Han hade t o m en sån där liten översättningsmaskin. Såg ut som en miniräknare ungefär. Träffade även på två flummiga men sköna italianos när jag skulle diska. Finns många olika typer av folk i denna värld.

Idag har jag haft skola, eller uni som alla säger. Tydligen är det bara femtonåringar som går i skolan? Jag gick upp halv sex i morse. Inte kul när man bor i ett rum med sju andra som sover i ett rum som är pitch black. Men det gick ganska bra. Tycker nästa att det är lite trivsamt att åka tåg(en) och buss till uni. Lite ensamt kanske, men trivsamt. Jag gillar ju transportmedel :) Tur det, för det tar ca en timme och femton minuter att åka dit.

Just det ja, det blir ytterligare en natt här på hostelet. Vi kunde inte gå på vårt inflyttnigsmöte imorn för vi har uni så därför blir inflyttningen framflyttad till torsdag. Lite segt men vad ska man göra?
  
Nu ska jag snyta mig för sjuhundraelfte gången och sen ska jag mysa i sängen med den andra Twilightboken innan jag somnar. Jag fick böckerna av Malins kompis när hon skulle slänga dem. De är på svenska så jag tänkte först inte läsa dem, men så ville jag bara smygläsa ett stycke och sen råkade jag läsa ut hela boken. De har en otrolig dragningskraft. Lika bra att läsa dem igen då alltså. Fast de är inte riktigt lika bra på svenska. Har jag redan berättat detta? Jag orkar inte dubbelkolla, det är lättare att dubbelskriva i så fall...

Skola imorn igen. Börjar inte förrän klockan ett så jag kan ta en liten sovmorgon. Härligt!

Gonatt!
   

Fortfarande kvar

2010-03-01 03:29:23
.
Haha, jag har fortfarande inte kommit harifran. Gratis internet, som dessutom ar snabbt, ar en lyx i dessa tider och jag kunde helt enkelt inte slita mig. Helst av allt hade jag velat stoppa i horlurarna och se ett avsnitt av Greek, men nan matta far det val vara. Jag har ju haltimme ett tag imorn...

Forresten har jag ont i halsen. Inte sa skont. Nej mamma, inte tillrackligt for att behova penicilin. Kanske borde kopa lite glass och trosta halsen med? Hade varit gott att ha nagra pannkakor och lite choklad till ocksa ;)

Nej, nu ska jag verkligen ga till bussen. Pa riktigt.

Later alligator! De har en babyalligator ute i entren har forresten, och jag klappade en orm forut. Hej da.
  
  

Welcome to Bankstown Campus

2010-03-01 02:35:54
.
Nu har jag klarat av min forsta skoldag har i landet down under. Det gick bra. Det tar typ en timme och en kvart att komma hit sa jag akte ratt tidigt i morse. Kvart i nio ar val tidigt? Jag kom iallafall hit i extremt god tid och fick sallskap av nagra tjejer fran bussen som hjalpte mig hitta till min sal dar jag skulle ha Introduction to Film Studies. Tror typ att jag ar den enda utbytesstudenten i den kursen, men det kan val bara vara positivt? Ah, det ar du som ar fran Sverige? Coolt. Eller vad tror ni?

Lararen var krasslig sa lektionen blev mer som en sammanfattning av vad som kommer handa under terminen. Eftermiddagens screening stalldes in och imorn blir det ingen tutorial. Skont att borja lugnt. Daremot var jag tvungen att kopa kurslitteratur for $100. Det ar typ 700 spann, for en bok. Inte lugnt! Usch, det ar vi Pitestudenter inte vana vid. Fasen jag minns inte ens nar jag kopte kurslitterur senast. Tur att jag bara behover en bok till, tror jag, och den var inte alls lika dyr. Men sittplatserna i salen var vadderade och skona ;)

Jag kanske borde forklara att varje amne har en timmes forelasning och sen en tillhorande tutorial pa en till en och en halv timme, bada obligatoriska. Tutorialsen (snyggt nar man bojer det pa svenska) finns vid lite olika tider, vissa i anslutning till lektionen, vissa pa helt andra dagar. Dessa skulle man registrera sig pa, vilket jag inte fick reda pa forran forra veckan, men jag lyckades anda fa till schemat helt ok. Imorn ska jag ha English text & writing pa morgonen (med en av tjejerna jag traffade pa bussen forresten) sen blev filmtutorialen (igen - snyggt pa svenska) installd, och efter det ar det tute (battre med forkortningen?) for eng t&w 11-12.30. Tidig dag imorn alltsa.

Nu ska jag nog aka hem. Hmmm hem och hem, men tillbaka till hostelet. Kanns inte jattekul sa nar jag upptackte att det fanns gratis internet har i skolans bibliotek bestamde jag mig for att ta en senare buss. Den gar om 13 min sa jag ska val ga strax.

Och jag vet, fortfarande inga bilder. Boring! Men de kommer. Pa onsdag flyttar vi in i huset och da tar alla ursakter slut. For er som undrar sa ar jag i stort sett lika blek som vanligt, nagra extra fraknar bara ;)

Nu maste jag strutta bort till bussen.

Stor kram! Och nagra sma pussar...
  

RSS 2.0