Trots att gubben var grön

2010-09-14 11:51:09
.
När de två flickorna närmar sig trottoaren slår den röda gubben om till grön och det välkomnande tickandet hörs tydligt. Flickorna, som bär på flera matkassar, korsar trottoaren och tar ett steg ut på övergångsstället, ut i vägen.
Om det var för att hon skulle säga något till den andra flickan eller om det var en ren reflex att titta till vänster är det ingen som vet, men tack och lov att hon gjorde det. Utan att hon hinner tänka tvärstannar hon och hennes vänstra arm flyger upp framför den andra flickan som är på väg längre ut i vägen och tvingas stanna mitt i ett steg.

Den vita volvon susar fram mot övergångsstället och det tjuter högt när de låsta däcken ilsket glider mot asfalten utan att få bilen att stanna. När volvon tillslut får stopp står den mitt på övergångsstället. Motorn är död. Flickorna har passagerardörren precis framför sig och fyra par chockade ögon stirrar på varandra. Ingen säger någonting. Det luktar bränt gummi. Det tickande ljudet hörs i bakgrunden och gubben är fortfarande grön.

Syrran och jag var centimetrar från att bli påkörda igår. Läskigt.
   

  

Kommentarer
Postat av: Minna

Å fy fan! Tur att det gick bra!!!

2010-09-14 @ 13:45:55
URL: http://minnaannim.blogg.se/
Postat av: Karin

Men usch! Alla dessa människor som kör mot rött alltså, man kan inte lita på någon! Tur att det gick bra iaf ja. Pussar

2010-09-14 @ 15:02:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0