Lätt som en plätt

2011-02-24 14:52:29
.


Syrran och jag lagade lättplättar (hehe) till frukost idag. Till plättarna hade vi färsk frukt, honung och en banankräm som vi gjorde av kesella, banan och lite vaniljsocker. Supergott!

Recept lättplättar:
2 ägg
1 dl lätt kvarg/kesella
4 msk havrekli

Vispa ihop allting och stek som vanliga plättar. Servera med bär, frukt, en klick smaksatt kesella och lite honung på toppen. Done.
    

Pappa

2011-02-23 15:26:26
.

  
Min pappa är verkligen en person som jag ser upp till. Hans kunskap slutar aldrig att imponera på mig och jag önskar att jag kunde hälften av allt han kan. Pappas drivkraft är fantastisk och även om jag inte besitter samma kraft hoppas jag att en gnutta av den finns i mig någonstans. Det räcker långt.

Eftersom vi bor i olika städer ses vi inte så ofta men att veta att pappa alltid finns där bakom mig känns otroligt tryggt. Han ställer alltid upp och stöttar mig och min syster i alla lägen, och är inte sen med att hoppa på även våra knäppaste idéer.

Min pappa går sin egen väg och jag inspireras av honom mer än vad han tror. Han vet vad han vill och är inte rädd för att gå efter det.

Grattis på födelsedagen, pappa! När jag blir stor vill jag bli som du.
 

Solskensmos

2011-02-22 23:54:02
.

Tänkte slänga in en liten uppdatering så här på kvällskvisten men insåg ganska snabbt att jag inte har så mycket att uppdatera.

Syrran kom tillbaka från Gbg i kväll. Mysigt. Vi åt kassler och solskensmos till middag. Det är för övrigt ett nytt ord som jag lärde mig i dag. Solskensmos. Tydligen den tjusigare benämningen på potatis- och morotsmos.

Mer då? Jo, jag har tvättid som startar klockan 07.00 imorn och på kvällen ska jag gå på ett dubbelpass spinning och power. Jag har blå mysbyxor på mig och dricker just nu cola zero.

Jaha... slut på uppdatering, antar jag.
 


Leila bakar

2011-02-21 22:45:22
.


Fantastiskt. Köket, porslinet, köksredskapen, pajen, hallonmarängen... Jag vill ha allt. Allt.
  

Med f?

2011-02-21 17:45:38
.

När jag registrerade mig på gymmet för ett tag sedan frågade tjejen i kassan hur mitt efternamn stavas.
"Med f," svarade jag och hon nickade.
När jag senare loggade in på gymmets hemsida kunde jag se mitt namn längst upp sidan. Alexandra Gufstavsson.

Sist när jag var på gymmet påpekade jag felstavningen. Tjejen i kassan skrattade åt sitt misstag och ändrade namnet med en gång. Nästa gång jag loggade in hade hon mycket riktigt ändrat stavningen. Alexandra Gustafvsson.

Gustafsson med f är tydligen alldeles för dåligt med information.
  


Söndag med kanelbulle

2011-02-20 14:07:25
.


Solen lyser in genom fönstret och värmer mina fötter och det finns fler bullar i frysen. Här stannar jag hela dagen.
  

Slutet av veckan

2011-02-20 11:11:11
.
Lördagsmiddag hos David och Minna igår. Väldans god mat precis som vanligt och jag somnade i deras soffa, precis som vanligt. I fredags var det i stort sett samma procedur fast hemma hos mig. Minna och jag åt löjligt dyra räkor, tittade på På spåret och Skavlan och var bara allmänt vuxna ;) Lugn och skön helg, precis som jag ville ha det.




David och Minna, dessa sötnötar.
  

Fredag

2011-02-18 14:49:14
.
Ville bara önska en trevlig fredag!


Diskussionen om vem som har fylligast överläpp av mig och syrran uppstod en gång för ett par år sedan. Jag får nog helt enkelt se mig besegrad. Om man ska vinna den tävlingen är det väl bra att ha en överläpp över huvud taget? Damn.
  

Home

2011-02-18 10:13:17
.
Den här låten har det bloggats flitigt om, men då i den versionen där en pappa och hans lilla dotter sjunger tillsammans (det klippet kommer upp när detta är slut). Supersött absolut men jag är faktiskt mer förtjust i originalversionen. Hittade den här videon på bandet och insåg precis att tjejen som spelar dragspel är skådis och spelar med i en av mina absoluta favoritserier. Coolt.



Holy moly, me-oh-my
You're the apple of my eye
  

Dagens namn: Alexandra (och Sandra)

2011-02-17 22:24:04
.
I dag har jag namnsdag. Jepp. Inte en enda jäkla present har jag fått (jo en, men det var ju gratis). Vad fasen ska man då med namnsdagar till? Allt handlar väl om att få presenter? Ingen har bjudit mig på bulle heller och ingen har kommit ihåg att det står Alexandra på dagens datum (jo en, men det är ju typ ingen). Skitnamnsdag helt enkelt.

Neeeeej då, min dag har varit så bra så. Åt någon annans pannkaksrester från igår på första jobbet och fick en gratis köttstrimla på det andra. Har tvingat folk att säga grattis genom att uppdatera i min facebookstatus att det faktiskt är min namnsdag i dag. Känns ju genuint då liksom...

Skoja! Vi har aldrig ens firat namnsdagar i min familj och ska jag vara helt ärlig så hade jag glömt av att det var min i dag. Men alla gratulationer, fb som "vanliga" uppskattas mer än vad ni tror. Tack! :)
   

  

Miss ladybug

2011-02-15 21:33:53
.


Jag hittade min lilla sommargäst igen. Eftersom jag inte kan ha henne krypandes omkring på golvet, men samtidigt inte kan med att slänga ut henne i kylan, får hon bo i min krukväxt så länge.
  

Aptitligt?

2011-02-15 21:20:38
.


Blodpudding. Vilket jäkla namn på en maträtt. Här i Skåne är det ännu värre eftersom de kallar puddingen för korv, blodkorv. Idioti. 

Och hur ser den ut då? Kolsvart, som om man glömt falukorven i stekpannan - i en vecka. Inte kan man piffa till den heller för det enda som går att äta till är hallonsylt (jag förstår inte hur folk kan ha lingonsylt till?).

Smaken däremot, den är det minsann inget fel på.
  

Sommaren på besök

2011-02-14 22:54:39
.
När jag kom ut från duschen och skulle ta min handduk upptäckte jag en högst oväntad liten krabat. Där, på min handduk, i badrummet, i min lägenhet, fyra våningar upp satt nämligen en liten nyckelpiga. Hon satt där som ett litet vårtecken med två svarta prickar på sin röda rygg. Är det inte konstigt? Var kom hon ifrån? Lever nyckelpigor ens vid den här årstiden?

Jag ville ju såklart fota min nya, otippade vän men när jag kom tillbaka efter att ha hämtat kameran var hon spårlöst förvunnen. Jag letade men kunde inte hitta henne någonstans. Kanske var hon aldrig ens där från början...? Konstigt.
 

Ett litet brev med hopp

2011-02-14 17:44:01
.



Alla hjärtans dag i dag och jag fick en liten kärleksgåva på posten. Tack! ♥
  


same:same

2011-02-13 23:28:58
.
Vad är oddsen att man kollar på klockan precis när den är 22:22, och att sedan råka göra exakt samma sak kl 23:23?
Ändå glömde jag att önska mig något båda gångerna...

Gonatt
  

Tulipa hybrid

2011-02-13 13:46:44
.





Lika mysigt som det är att julpynta, lika skönt är det att städa bort julen och välkomna ljuset tillbaka.

Jag ligger i soffan och bara njuter av min söndag. Vaknade tidigt och spenderade morgonen framför en av mina favoritfilmer, When a Man Loves a Woman. Vet inte hur många gånger jag har sett den egentligen.

Den klassiska söndagsångesten lyser i alla fall med sin frånvaro här i vardagsrummet. Jag tror bestämt att mina rosa tulpaner håller den på avstånd. Jag har nog underskattat den där blomman tidigare.

Trevlig söndag på er!
  


Tiny moments

2011-02-11 23:51:27
.



  

And it burns burns burns...

2011-02-04 18:30:00
.

En helt fantastisk version av den här låten.



Jack Savoretti - Ring of Fire
  


Pancakes overdue

2011-02-04 14:44:34
.
En torsdag för några veckor sen åt jag pannkakor hemma hos en person som jag inte har träffat sen jag var 13 år. Det är 13 år sedan. Lika lång tid som jag hade levt då skulle det ta innan vi sågs igen. Konstigt.


Det var inte de här pannkakorna vi åt den där torsdagen. De här åt jag i Sydney någon gång förra våren. Våra pannkakor åt vi med vaniljglass och blåbärssylt, så dessa Sydney pancakes i original- och chokladsmak med grillad banan och choklad, toppade med valnötter och chokladglass kan ju slänga sig i väggen... (?)
  

RSS 2.0