trettiotvå om tvåtusennio

2009-12-30 00:14:04
.
Jäkligt svårt att komma ihåg allt som hänt, men jag gjorde mitt bästa. Säg till om jag glömt nått viktigt eller om jag har helt fucked up värderingar ;)

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag var med i Viktväktarna under våren.
2. Höll du några av dina nyårslöften? Om jag gjorde några förra året så minns jag inte vad de var...
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Ja, Adrian fick en liten son. Grattis!
4. Dog någon som stod dig nära? Min underbara 93-åriga farmor lämnade oss i våras.
5. Vilka länder besökte du? Firade nyår i Israel och stannade kvar nån vecka efter det. Var i Köpenhamn med mamma och syrran i somras.
6. Är det något du saknat år 2009 som du vill ha år 2010? Heta surfare ;)
7. Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas? Svårt. 1 juni kanske, då kom jag och syrran hem till gbg för sommaren. Jag kom från Piteå, hon kom från en tre månaders-resa i Aus, Nz och Thailand. På kvällen åt hela familjen på restaurang i sommarsolen. Det var mysigt.
8. Vad var din största framgång 2009? Mina nya biceps ;)
9. Största misstaget? Kan inte komma på någonting just nu, är man självgod då?
10. Har du varit sjuk eller skadat dig? Naej, inget allvarligt ;) Lite feber hit och dit.
11. Bästa köpet? Flygbiljetten till Australien som jag köpte förra veckan eller mina sjukt snygga svart mc-boots som jag köpte i går ;)
12. Vad spenderade du mest pengar på? Mat tror jag. Har knappt shoppat något detta året och festandet har legat på is.
13. Gjorde någonting dig riktigt glad? Jag kan inte komma på en sån där speciell händelse då jag velat skrika: Va?! Är det sant?! Aaaaaaah!!
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009? Rap Das Armas (oundvikligt), Single Ladies, Release Me, Sex On Fire onh många fler. Vissa släpptes 2008 men de har spelats massor under 2009.
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Jag tror mer jämn. Färre toppar och färre dalar. Våren var härlig och hösten trist så det jämnar väl ut sig antar jag.
16. Vad önskar du att du gjort mer? Sjungit, spelat piano, hånglat och rest (man kan aldrig resa för mycket).
17. Vad önskar du att du gjort mindre? Fastnat framför dator till sent på nätterna.
18. Hur tillbringade du julen? Hos pappa på julafton och hos mamma på juldagen. Alltid med syrran.
19. Blev du kär i år? Är jag inte alltid kär? Jo, men lite kär.
20. Favoritprogram på TV? Upptäckte ju Greek detta året. Har iofs kollat det mest på datorn, helt lagligt.
21. Bästa boken du läste i år? Twilight-böckerna på engelska och reportageboken Flickan och skulden.
22. Största musikaliska upptäckten? Oj. Eeh...Lily Allen och Erik Hassle kanske? Jag vet inte riktigt. Melody Gardot är cool.
24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år? Minns inte vad jag önskade mig när jag fyllde år. Men jag fick ett jättefint silverhalsband med en berlock av Lisa och Minna. Jag hade inte önskat mig det men jag har alltid velat ha ett sådant.
25. Något du önskade dig men inte fick? Som sagt, minns inte vad jag önskade mig.
26. Vad gjorde du på din födelsedag 2009? Fina Lisa kom med frukost på morgonen och på kvällen bjöd jag Pite-tjejerna på middag. Jag och Minna lagade mat och bakade en hysterisk chokladtårta.
27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Om jag bott i en annan stad.
28. Hur skulle du beskriva din stil år 2009? Mycket strumpbyxor.
29. Vad fick dig att må bra? Greek och Twilight. Dessa fantasivärldar alltså... Och såklart alla skratt med nära och kära.
30. Vilken kändis var du mest sugen på? Scott Michael Foster
31. Vem saknade du? Familjen hemma i gbg.
32. De bästa nya människorna du träffade? Jag har knappt träffat några nya människor i år (vilken rolig person jag måste vara?) men killen från Karlstad är bra. Sjukt positiv människa. M's pojkvän är bra. A's också skulle jag tro men honom har jag bara träffat i förbifarten känns det som ;)
  

God Jul

2009-12-27 21:50:45
.
Har man har skilda föräldrar får man fira jul flera gånger. Jag och syrran tycker faktiskt att det är ganska mysigt. Julafton brukar vi fira hos pappa. I år var vi i den nya lägenheten tillsammans med pappas sambo, plastbröderna och deras morföräldrar. Vi åt massa mat, öppnade paket och spelade MIG. Jag älskar frågesport.  

På juldagen var vi, som vanligt, här hemma hos mamma med vår moster och kusin. Vi hade en riktig tjejkväll och under julbordet och julklappsöppningen pratade vi om allt från gamla släktingar till första kärleken och sex.

På annandagen var vi bjudna på middag hos faster. Skönt att vi fick kyckling och ris mitt i all julmat. Mitt lille kusinbarn på drygt ett år charmade oss hela kvällen. När han somnat spelade vi Hur fan visste du det? och hade hur kul som helst. Nu vet jag vad en femidom är, hur länge Viagra verkar och vem som betalade Natacha Peyres bröstimplantat.

Bilderna är från juldagen hos mamma.








   

Julpyssel

2009-12-24 01:19:38
.







  

Snubbe över 1,80 m efterlyses för nyårspuss

2009-12-22 00:30:38
.
Nu har vi pyntat granen här hemma. Den blev fin fin. Mamma bakade lite pepparkakor som vi ska dekorera och hänga upp i köksfönstret också, men inte nu. Nu ska vi sova för imorn är det tidig uppgång igen. Imorn och på onsdag, men sen, sen är det dags för riktig julledighet.

Jag måste förresten visa mina tjusiga skor som jag gav mig själv i julklapp i dag. De har kostat 399 kronor, nu var de nedsatta och jag trodde de kostade 299 kronor men så visade det sig att de bara kostade 199 kronor. Det kan nästan inte bli mycket bättre. Så för er lyckliga som kommer att fira in det nya året med mig (om det är någon som känner att de hemsk gärna vill vara med och ge mig en nyårspuss/hångel/ligg så är det fritt fram att höra av sig) nu vet ni att det är de här pjucksen som jag kommer stappla omkring i.


Här har vi inte tagit in granen än, men hur mysigt är inte vardagsrummet? Nu står granen där lampan är. Glöm inte spana in mina heta shoes. Om det är någon som har ett par kryckor som ligger och skräpar så kolla läget med mig på nyårsdagen, ok?
  

Klart och betalt - kvitto på det?

2009-12-21 22:50:55
.

Nu har jag bokat biljett till Sydney!!! Den 9 februari klockan 17.50 lyfter första flyget mot Bryssel. Nästa flyg går till Abu dabi (eller hur det stavas?) och till sist landar vi i Sydney, Australien. Vi är jag, syrran och hennes kompis. De ska resa runt i Aus i tre månader så vi tyckte att det verkade vettigt att flyga ner tillsammans. Gött att ha lite startsällskap, tycker jag. Nu måste jag bara fixa visumet också...
  
Woaaah, nu är det på riktigt. Nu ska jag flytta utomlands som jag alltid snackat om. Visst, det är bara en kortare period men det är ju bara första gången. Undra var jag ska flytta sen? Spanien? USA? Norge? Vem vet... Jag har i alla fall gjort en Australienkategori här nu och då måste det vara allvar, eller vad säger ni?

Förresten, för er som inte vet så ska jagner till Australien för att plugga en termin. Jag läser alltså en exchange semester på UWS - University of Western Sydney under vårterminen.
   

Kall fröken

2009-12-20 17:23:59
.

 

Jag och syrran är i stan och shoppar julklappar. Än så länge har det gått riktigt bra men nu har vi tagit en paus och sitter på Fröken Olsson och dricker chailatte och varm choklad. Jennifer vill inte vara med på bild:).

 I kväll ska vi gå på bio. Vi ska se Avatar 3D och jag har faktiskt ganska höga förväntningar. Mysigt med bio blir det hur som helst. Nej, nu ska vi ge oss ut i kylan igen. Fan vad kallt det är ute. Hoppas ni har en mysig fjärde advent.


Äntligen!

2009-12-15 23:08:34
.
 
Haha, det syns kanske inte på bra, men det står Göteborgs stad på skylten. Äntligen!
  

På väg

2009-12-15 15:41:49
.

 

Nu är det tomt på Bäckgatan 12. Eller ja, min lägenhet är tom. Men alldeles snart blir det liv i den igen.

Pappa och jag tuffar på och vi har redan kommit till Uppsala. Hej Mikis! Väglaget är inte det bästa men än så länge har det gått bra. Det vore oerhört skönt att komma hem i dag för imorn har jag en hel del att fixa bland annat skicka de sista pappren till Australien. Jag lovar att berätta mer om vad som händer med det. Jag får nog göra en helt egen kategori för Australien.

Nu ska jag koncentrera mig på vägen igen. och nej, det är självklart inte jag som kör nu.
  


Hej då!

2009-12-14 22:11:19
.

Klockan sex imorn bitti rullar bilen från Piteå. Mama I´m coming home!
  


Tre poäng

2009-12-12 18:44:10
.

Hockeykillar är allt bra fina ändå. 5-3 till Frölunda.
  


skellefteå vs. frölunda

2009-12-12 14:11:05
.
 
Pappa och jag är på väg till Skellefteå för kolla läget och heja på Frölunda.
   

Så mörk är natten...

2009-12-10 23:00:36
.

Eftersom Lucia är på en söndag i år så ska vi lussa imorgon istället. Luciatåget ska samlas halv sex imorn bitti. Jag får typ ställa klockan på kvart över fyra för jag är lite seg att komma ur sängen. Kvart över fyra... Är nog dags att stänga av Nobelfesten och krypa i säng.

På kvällen imorn är det julsittning och jag tror att det finns en risk att jag somnar i efterrätten. Neeej, det har väl aldrig hänt? Jag kan ju inte missa efterrätten.

Kvart över fyra... *pust*

Gonatt!
  


Note to self

2009-12-10 09:55:24
.
God morgon alla pigga!

Nu ska jag alldeles strax gå upp till skolan. Måste bara borsta tänderna först. Dagens uppgift är att göra klart vår pitch inför måndag. Helt sjukt att måndagen snart är här. Jag flyttar ju på tisdag.

I eftermiddag kl 15.15 är sista luciarepet och imorn är det dagen d. Vi ska vi binda kransarna under repet också.
Jag måste komma ihåg att hämta lucialinnet på kåren idag. Viktigt!

Bodypump kl 18.15. Hoppas jag har tid för det, men det ska jag nog lyckas planera in. Har visserligen en restuppgift kvar som jag helst vill bli klar med innan pappa kommer imorn...

Nej, nu måste jag kila. Trevlig torsdag!
  

ps. Jag är ganska söt idag (Har tyvärr ingen bild att bjuda på, ni får helt enkelt fantisera ;)) ds.
  

Ta hand om golfbollarna

2009-12-09 20:23:34
.

När saker och ting i Ditt liv nästan har blivit för mycket för Dig att hantera, när dygnets 24 timmar inte känns nog, kom ihåg majonnäsburken och två koppar kaffe.

En professor stod inför sina filosofistudenter med några föremål på bordet framför sig. När lektionen började lyfte han under tystnad upp en mycket stor och tom majonnäsburk av glas och började fylla den upp till kanten med golfbollar . Han frågade sedan sina studenter om burken var full. Studenterna samtyckte till att den var det.

Då lyfte professorn upp en ask med småsten och hällde dem i burken. Han skakade den lätt. Småstenarna rullade ner i tomrummen mellan golfbollarna. Återigen frågade han studenterna om burken var full. De höll med om att den var det.

Därefter lyfte professorn upp en ask med sand och hällde sanden i burken . Sanden fyllde upp resten av tomrummen. Han frågade ännu en gång om burken var full. Återigen svarade studenterna med ett enhälligt ja.

Då lyfte professorn fram två koppar kaffe som stått under bordet och hällde hela deras innehåll i burken, vilket effektivt fyllde upp det återstående tomrum som kunde finnas kvar mellan sandkornen. Studenterna skrattade.

– Nu, sa professorn medan skratten klingade ut, vill jag att ni tänker er att den här burken representerar ert liv. Golfbollarna representerar de viktiga sakerna som familj, barn, hälsa och annat som ligger passionerat i ert hjärta. Sådant som - om allt annat gick förlorat och bara dessa återstod - ändå skulle uppfylla och berika ert liv. Småstenarna representerar andra saker som betyder något, som hem, jobb och bil. Sanden representerar allt annat - småsakerna.

Om ni lägger sanden i burken först, fortsatte professorn, går det inte att få plats med golfbollarna eller småstenen. Samma sak är det med livet. Om du lägger all tid och energi på småsaker finns det inte plats för det som är viktigt för dig. Så var uppmärksam på det som är oumbärligt för din lycka och förnöjsamhet. Umgås med dina barn. Ta med din partner ut på middag. Ägna en omgång till, åt det som gör dig passionerad. Tids nog kan du städa huset och annat som är mindre viktigt. Ta hand om golfbollarna först - sakerna som verkligen betyder något. Återställ det som är viktigast i ditt liv. Resten är bara sand.

En av studenterna räckte upp sin hand och frågade vad kaffet representerar.

Professorn log och sa:

 - Jag är glad att du frågar. Kaffet finns med för att visa er att hur fullt och pressat ert liv än känns, så finns det alltid plats för en fika med en vän.
  

Jag läste den här på Natacha Peyres blogg och tyckte att den var så fin. Märks det att jag försöker plugga i dag eller?
 


Mina vänner-bok

2009-12-09 17:30:57
.



 

i säng med vänner

2009-12-08 23:12:24
.


Kvällens aktiviteter blev bodypump, väldigt sen middag och Brothers & sisters. En bra tisdagkväll tycker jag. Träning är perfekt när huvudet snurrar. För mig är det som terapi, jag slutar tänka på annat och fokuserar bara på att ta i. Härligt är det.
Nu ska jag göra något så ovanligt som att gå och lägga mig före klockan tolv. Det blir ju före halv tolv till och med. Tänkte att jag skulle komma upp tidigt imorgon och sätta igång med allt plugg jag måste få gjort. Så nu ska jag borsta tänderna och sen krypa ner i sängen och kolla klart på reprisen av Vänner. Jag såg i och för sig det avsnittet i eftermiddags men det är ju Vänner liksom... Omöjligt att tröttna.

Sov gott!
  

the present

2009-12-08 18:33:47
.


Jag är så jäkla trött på att analysera allting. Analysera skoluppgifter, analysera tiden i Piteå, analysera vad jag vill göra med mitt liv, analysera vad folk menar, analysera hur jag känner, analysera kärlek, analysera, analysera, analysera... Jag orkar inte mer. Kan jag inte bara få leva i nuet utan att behöva plocka isär varenda liten del av mitt liv? Måste jag ha ett svar, en mening och en lösning till allt? Kan jag inte bara få vara och leva?

Till er som lyssnar - förlåt att jag tjötar hål i huvudet på er.
Till er som dömer - fuck you.

Yesterday is history, tomorrow is a mystery. Today is a gift, that is why we call it the present.
  

Orange, god och varm så in i #%*&

2009-12-07 21:41:32
.

Kvällsmat

Jag kan ju inte bara plugga, jag måste ju äta också. Det fick bli lite nyponsoppa med glass till middag/kvällsmat. Inte den optimala middagen kanske men det är ju himla gott. De är ju självaste fan att jag alltid ska bränna mig på tungan bara. Ouch!

Jag har lite plugg kvar att göra innan jag kan vända all min fokus till Runaway Bride, men än så länge funkar det rätt bra att multitaska. Jag lyckas ju till och med blogga nu under reklamen. Och nu är reklamen slut så tjingeling ding ding.
  

Ctrl z

2009-12-06 22:48:53
.

Jag stod inte ut med bloggpyntet så jag bytte tillbaka igen. Det såg ju för taskigt ut. Men i min webbläsare så var det en vit bakgrund bakom texten. Var det inte det för er? Jag har provat det förut och då vart det samma problem. Skumt! Jag får väl hålla mig till vit bakgrund helt enkelt.

Just nu ligger jag i soffan och kollar på Alpha Dog på fyran. Hatar att de ska klämma in nyheter mitt i filmen, man hinner ju för fasen glömma av vad den handlar om. Desutom bytte jag ju självklart kanal och började tjuvkika på The Pursuit of Happyness på femman och nu ångrar jag mig lite. Jag hade kanske velat se den i stället men jag vill ju se den ordentligt, från början. Ja ja, Justin Timberlake gå väl an och Emile Hirsch är så cute. Jag överlever nog. Om inte så har jag lite vaniljglass i frysen.
 
Förresten så tycker jag att Timberlake och Nadav är ganska lika, fast Nadav är en mörkare version. Mycket minspel som påminner om varandra, i alla fall i den här filmen. Som sagt, jag överlever nog.
 


Julpimpa min blogg

2009-12-06 13:22:12
.
Hahaha, jag var tvungen... Skitfult men så får det vara ;)
   

Det knarrar i snön

2009-12-06 12:35:55
.



Andra advent mina vänner. Det blev ju en riktig mysig första advent förra veckan när jag var på julbord med jobbet. I dag blir det nog inte riktigt lika trivsamt eftersom jag måste plugga. Men ibland är det lite mysigt att göra det också. Hoppas att i dag är en sån dag. Kanske borde kila ner till affären och köpa en pepparkaksburk, men om jag känner mig själv så är den slut innan kvällen. Pepparkakor borde säljas med en så-här-gör-du-för-att-inte-äta-alla-pepparkakorna-på-en-gång-broschyr.
Ja ja, tillbaka till studierna.

Trevlig andra advent!
 


En helt ny värld

2009-12-05 01:10:06
.
 

Vi ligger och myser i Minnas soffa. Har käkat räkor och kollat på Idol. Calle förste man till finalen. Gött är det! Nu kollar vi på Disney igen och i kväll är det Aladdin. Go fredag!
 

Fågel, fisk eller mittemellan?

2009-12-04 14:11:06
.
 

Ja, den vet nog inte riktigt själv, stackarn.
Mindre än en timme kvar på min allra sista dag på Fiskhörnan.
   

IQ-be.....rikad?

2009-12-03 23:21:14
.
Jag är trött, så jag ska sova. Hur är det möjligt att jag är singel? Jag är ju typ smartast i världen...

Bonne nuit
 

På vägen hem från skolan

2009-12-02 16:43:05
.


Om jag bor i en småstad i norra Sverige? Näää, ser det ut som det? ;)
  

välkommen december

2009-12-01 23:01:54
.
Whoaa... jag har totalt glömt bort att det är 1:a december i dag. Eller jag vet ju det, jag skrev till och med ner det under lektionen i dag, men jag har inte reflekterat över det. 1:a december... I dag börjar ju nedräkningen på allvar, i dag sänds första avsnittet av julkalendern, i dag får man äta upp chokladen bakom lucka nummer ett och i dag tänder man datumljuset för första gången. Det är december och här i Piteå är marken täckt av all snö som föll i natt. Det måste nog vara det bästa, när man vaknar på morgonen och så är det helt vitt utanför fönstret. Åååh mys-pys, lagom till 1:a december och allt, vilken tajming va?

Jag har dock inlett december med ett spinningpass och fruktsallad. Jag har varken köpt datumljus eller chokladkalender (vilket då kändes som ett smart beslut) och julkalendern på tv verkar inte speciellt tilltalande. Men jag får nog fundera över mitt beslut att inte köpa någon kalender i år. Det känns ju dumt att skippa allt för många traditioner...

Adjö.
  


Ps. Ni har väl inte glömt att rädda julen? Gör det här i så fall ;) Och vet ni vad, när jag var inne och röstade så låg körsbär i likör på tredjeplatsen. Hur otippat är inte det? Ds.
  

RSS 2.0