Hot cocoa

2009-11-30 22:44:24
.








  


stor och liten

2009-11-30 20:28:45
.
Så där ja, då har Minna och jag lagt ytterligare en pluggdag bakom oss. När vi tillslut lyckats plita ner hela analysen och lämnat in den belönade vi oss med vår nya tradition (?) - att kolla på tecknad film. I dag blev det Den lilla sjöjungfrun och jag tyckte nästan att Ursula var lika läskigt nu som när jag var liten. Fast bara nästan.

Nu ska jag slänga på mig jackan och kila i väg till affären en snabbis. Toapappret är typ slut (finns nog en ruta kvar) och jag är lite sugen på varm choklad med grädde och marshmallows. Får se om jag gör slag i saken.

Tjingeling


Man måste ju ha något att tugga på medan man handlar och fudge funkar alldeles utmärkt till det.
     

nattuggla

2009-11-30 04:12:26
.

Helt knäppt att klockan är över fyra. Fyra på morgonen. Minna kommer hit för att plugga klockan tio, vilket antagligen betyder att jag kommer sova till fem i tio. Eller jag kanske rent av snoozar tills hon ringer på dörren. Naej, det kan nog uppfattas som lite oengagerat ;) Ja ja, helt ointressant diskussion. Sov kvinna!
  


första advent

2009-11-29 22:13:37
.

I dag börjar julstämningen på riktigt. I alla fönster lyser adventsljusstakar och ute är buskarna klädda i ljusslingor. Jag har till och med sett en belyst gran här och där. Jag älskar det. Det är så himla mysigt med julen och jag älskar alla dessa ljus, men ändå står det inga adventsljusstakar i mina fönster. Har ju inga... Men jag har tänt några levande ljus och ställt i fönstret och det funkar fint det också. Jag har faktiskt en tomte i garderoben, den måste jag ju plocka fram.

Första advent i dag alltså. Åt, passande nog, årets första julbord i dag. Vi var på ett mysigt gästgiveri i Byske (typ 4 mil söder om Pite) med jobbet. Min magge fylldes med prinskorvar, röbetssallad, pepparkakor (inte i närheten av mammas), glögg, skinka, sill (inte i närheten av pappas), leverpastej, janssons, renkorv, ris à la malta (inte i närheten av moster Gunillas), lax, knäck, sillsallad och m y c k e t  m e r. Ändå blev jag inte så där illamåendemätt som brukar vara obligatoriskt när man äter julbord. Way to go, miss Alexandra!
När jag kom hem såg jag att Ensam hemma gick på tv:n och innan jag åkte visades en annan sådan direkt-till-video-gulliggosig familjejulfilm (snyggt ord) precis som det ska vara på julen. 
 
Hoppas ni haft en mysig första advent.


Det är förresten flera minusgrader ute och alldeles frostigt och fint. Bara snön som saknas nu.
   
                                  


Barntillåten filmkväll

2009-11-28 17:12:51
.
Skön kväll igår. När Idol var slut och glassen och kladdkakan bytts ut mot chips och popcorn blev det spotify för hela slanten. Kölistan byggdes på hela tiden och det diskuterades koklockor, hängande trummor och fenomenala basgångar. Allt från Spice girls, Kiss och Bo Kaspers gicks igenom.

I kväll blir det girls only. Minna och jag tyckte att det var så mysigt att kolla på Lejonkungen i torsdags, så vi fortsätter på barnfilmstemat med Shrek 3 och Wall-e. Jag tror att jag ska föreslå pannkakor med glass och banan också. Det blir ju ingen riktig filmkväll utan något smaskigt att äta.

Jag borde kanske käka nog nu också. En leverpastejmacka kan man inte leva på hur länge som helst.
  

  

Fredagsmys

2009-11-27 21:12:20
.
Minna, David, Gustav, Jesper och jag sitter hemma hos Minna och David med tacos i magen och Idol på tv:n. Snart är det dags för efterrätten och sen får vi se vad som händer. Fredagar är allt bra härliga!


Puss och hej leverpastej!
 

Hakuna matata

2009-11-26 23:38:39
.
När jag och Minna ansåg att vi pluggar färdig för dagen slängde vi ihop en fruktsallad med vaniljsås, gosade ner oss i soffa och slog på Lejonkungen på Minnas dator. Sjukt längesen jag såg den, men den var lika bra som alltid. Synd bara att det var nått vajsing med filmen för den hoppade från början av Snart är det jag som är kung till den skenande flocken. Typiskt,  för den sången kickar ju ass. Mysigt var det hur som helst och de goda vann över de onda denna gången också. Tur det.

När det kör ihop sig så säger min polare Timon jämt: Lämna ditt bakomflutna före dig. (BaPumbaa)
   
Gonatt
  

Stylish

2009-11-26 23:24:45
.

De kommer väl knappas vinna några priser för sina skådespelarinsatser, men damn de kan klä sig.
   

Vaniljbulle/parisare/krämbulle

2009-11-25 20:51:02
.


Jag lider nog av omedveten abstinens. När jag var på bodypumpen förut tyckte jag att det började lukta vaniljbullar i salen. Känns ju dock inte så troligt att det faktiskt fanns bullar gömda bland alla vikter, men man vet ju aldrig? Det kanske var någon som hade bakat tidigare på dagen? Jag har bra luktsinne ska ni veta, så om någon borde känna det så är det jag. Förra året luktade jag till mig julklapparna som Lisa gömt i min lägenhet. Äsch det var säkert min näsa som spelade mig ett spratt på gymmet. Men en vaniljbulle hade suttit fint nu alltså. Förresten så kallade vi dem parisare när vi var små. När vi gick i femma fick vi lov att gå till torget på rasterna  och då köpte vi alltid en parisera eller en karlspaderbulle för fem kronor. Det var tider det.
  

Brrr

2009-11-23 22:54:43
.

Jag lyckas inte få till en behaglig kroppstemperatur. Elementen står på max och jag har både kläder och halsduk på mig men det hjälper inte. Det känns som om jag fryser från insidan och ut. Det började igår när jag skulle sova och trots att jag hade både täcke, filt och överkast över mig så frös jag. Känner mig inte sjuk eller nått, bara kall, så det är ju nått positivt. Det är mycket möjligt att det är trötthetsfrossa. Det enda som brukar hjälpa är en varm dusch men jag är alldeles för trött för att duscha nu. Men det kanske är värt att bekämpa tröttheten en liten stund till för att bli varm? Jag är lite hungrig också. Fan.
  


Utanför mitt fönster

2009-11-23 15:36:57
.

Klockan var inte ens tre här men solen var borta för längesen. Nu är den mörkblå himlen kolsvart.
  
Visst ser det mysigt ut? Jag har det mysigt här i min lilla lägenhet, synd bara att jag måste plugga. Hade hellre gosat ner mig under täcket och kollat på nån gullig familjefilm eller nått, men det får bli en annan gång. Nu måste jag skriva klart mina observationer, intervjuer och analyser för klockan sju i kväll ska jag upp till skolan och kolla på en Kisskonsert. Vilken konstig kontrast mitt i allt mys...
   

sedan du lämnade mig

2009-11-23 01:38:43
.

Jaha, vem ska jag nu borsta tänderna med?
  

ibland är stjärnorna nära

2009-11-22 21:54:30
.


Hon är fin denna där. Nu har hon åkt hem till Göteborg igen och jag ville så gärna åka med. Men det är inte långt kvar tills det är min tur. Tre veckor närmare bestämt sen är jag officiellt en göteborgare igen. Som om jag någonsin inte har varit det? Men jag kommer knappt hinna packa upp innan det är dags för nästa äventyr. Sikta alltid mot månen för om du missar så hamnar du bland stjärnorna, visst? 
    

post bio

2009-11-22 00:54:47
.


Vi köpte godis på vägen hem (?) från bion och slötittade på Four weddings and a funeral en stund. Nu mår vi dåligt av allt godis och skrattar åt folk på tv som är alldeles för fulla. It´s a wonderful life.
  

new moon

2009-11-22 00:22:30
.

Jag och syrran var på bio och såg New Moon tidigare i kväll. Underbar! Längre utläggning än så blir det inte. Förälskad blev jag och min bokskrivarådra pulserar lite starkare...


Dessa vackra människor...
  


Disney - same same but different

2009-11-16 22:24:42
.

Ja, varför ändra ett vinnande koncept liksom? Lite sneaky kanske men egentligen ganska smart. Äsch, mig gör det inget. Disney - Je t'aime encore!


   


"Hahaha - Jag kan inte andas"

2009-11-16 15:14:40
.

Alltså ibland finns det inga ord. Men en bild säger mer än tusen sådan, eller hur? Jag och Minna funderade på att plugga på kåren en stund men så hittade vi ett underbart program på hennes nya Mac. Kolla här! 
  


Lilla fröken Gustafsson

2009-11-15 20:58:27
.




Jennifer har landat på Kallax och om en stund är hon framme vid taxistationen så jag ska gå och möta henne nu. En hel vecka ska hon stanna. Jag har saknat henne massor så det ska bli mysigt att ha henne här.
  

längtan efter julen

2009-11-15 17:18:33
.




Julgranen hemma hos mamma förra året

Eftersom jag är med i skolans Luciatåg så har lite julmusik smugit sig in i min novembervardag. Efter övningen i fredags kunde jag inte låta bli, utan letade reda på några av mina julfavoriter på Spotify. Have Yourself A Merry Little Christmas med Judy Garland och The Christmas Song med Nat King Cole ligger högt på listan.
Snön som ligger på marken ute bidrar också med julkänsla, även om det har regnat lite i dag och slaskat till det.

I förmiddags när jag satte på tv:n så var det någon skidtävling som höll på. Jag tittade inte så noga men tycker däremot att ljudet är otroligt mysigt. Ljudet av skidorna som skär genom snön, publiken som hejar på och kommentatorerna som pratar. Det ger mig verkligen julkänsla och ibland har jag på tv:n bara för att höra ljudet.

Även om detta är en nyhetssammanfattning så kan ni höra vad jag menar här:


  


Fem snabba

2009-11-15 00:14:06
.



* När en film blir för läskig blundar jag. Om jag är själv stänger jag av ljudet - eller byter kanal.

* Jag är med i skolans luciatåg i år. Härligt att få sjunga lite igen nu när jag inte har sånglektioner längre.

* Om jag var tio år yngre hade  jag börjat med cheerleading.

* Jag har redan börjat handla julklappar. Än så länge har jag köpt en och en halv - till syrran.

* 70 sidor kvar, sen har jag läst ut alla böcker i Twilightsagan. Bitterljuvt.
  


Min skola har brunnit ner

2009-11-14 16:01:30
.
Shit! Jag pratade med mamma förut och hon berättade att hela min högstadieskola brunnit ner i natt. Det enda som klarat sig är gympasalen. Hela Torslandaskolan har brunnit ner... Känns lite sorgligt måste jag säga. Alla minnen som jag har därifrån. Jag kommer ihåg när vi gick i sjuan och fick skriva ett brev till oss själva om hur vi trodde att våra liv skulle se ut om tio år. V skulle sedan få de breven tio år senare. Det är ju i år inser jag nu när jag tänker på det. Är det tio år sedan jag gick i sjuan?! Shit! Jag vet inte om vi hade fått de breven ändå, men nu kommer vi definitivt aldrig få läsa dem.

Branden startade  tydligen på grund av en brinnande bil som var parkerad nära skolans fasad. Jag läste i någon artikel att de undersöker mordbrand. Helt sjukt. Tur att ingen skadades eller att husen runt omkring inte fattade eld.


Branden i full gång i natt
(Jag snodde bilden från GT - inte ok, men jag struntar i det den här gången)


Herregud! (Den här snodde jag från någon blogg - sorry!)
   

Fredagsmys

2009-11-13 22:49:14
.
Jag sitter hemma hos Minna och David och kollar på Idol. Jag och två herrar har blivit bjudna på kalasmiddag bestående av nötytterfilé fylld med salvia, dadlar och parmaskinka, risotto och vin. Mycket smaskigt.
Eddie och Reza hänger löst nu. Rätt tycker jag. Heja Kalle!

Trevlig fredag på er!
 

Bella

2009-11-11 00:24:45
.
Den här låten heter River flows in you och jag hittade den när jag sökte efter Bella´s lullaby på You Tube. För er som inte riktigt förstår så är Bella´s lullaby från Twilight. Men den här låten användes aldrig i filmen och var, om jag förstått det rätt, aldrig tänkt att användas i filmen heller. Läste i och för sig någonstans att den läckte ut långt innan filmen och därför inte fick vara med, men det tror jag inte på. I vilket fall som helst så vet jag inte varför den förväxlats med den riktiga Bella´s lullaby, som för övrigt inte alls är lika vacker. Konstigt.

Okej, det jag vill komma fram till är att, filmmusik eller inte, låten är väldigt vacker. Sorglig men vacker. Jag blev så förälskad i den att jag har bestämt mig för att lära mig den. Den är egentligen inte speciellt svår så det ska nog gå bra. Jag måste bara skriva ut noter och sedan öva. Måste bara se till att göra det innan jag flyttar härifrån eftersom jag inte har något piano hemma längre.

Lyssna vad fin den är. Ni som har sett filmen, men framför allt ni som har läst boken/böckerna tänk på Edward och Bella. Visst hade den varit perfekt som Bellas låt?


  
Åh, det kliar i fingrarna. Jag vill spela nu, nu!
   

Fars dag

2009-11-08 17:15:23
.


Grattis på fars dag, pappsen! Tack för att du finns där för mig och J, pushar och stöttar oss. Jag älskar dig!
  

un monde blanc

2009-11-07 16:48:35
.


Nu är vintern på ingång i Piteå. Snön är visserligen ganska blöt och kommer nog inte ligga kvar så länge, men det är otroligt vackert och jag njuter så länge jag kan. Har ni tänkt på hur lugn världen känns när det snöar? Jag tror att det är för att snöflingorna seglar så  tyst och långsamt mot marken till skillnad från regn som öser ner. När jag gick bort till affären tidigare i dag knarrade det så där härligt under fötterna.

Jag tycker om vintern, även om den kan kännas lite lång när man bor i Piteå. Medan alla njuter av vårblommor i Göteborg i början av april, blir jag överlycklig över att hitta en fläck på gatan som inte är täckt av snö. Efter flera månader i ett snölandskap så känns det nästan konstigt att gå på asfalt. Men just nu njuter jag av att asfalten är täckt av det vita täcket.
   

Dagens tanke

2009-11-05 22:01:04
.

Det bästa med att ha parfym på fingrarna är att det luktar så gott när man petar i näsan.
  


Fröken Richie för Mercury Duo

2009-11-03 22:21:07
.



Jaha då var det dags för en ny kategori här på bloggen. Ville inte riktigt gå så långt och göra en modekategori för det kändes lite... eh klyschigt helt enkelt. Just därför kletar jag på ännu mer smör och kallar den för inspiration. Då kan jag faktiskt lägga allt möjligt under den. Smart va? Herregud hur nördig är hon egentligen tänker väl ni? Men man ska väl dela med sig av sina tankar på en blogg eller har jag missförstått? Pinsamt i så fall ;)

Anyway (tänk Ross Geller) här är den nya kategorin och först ut är fröken Nicole Richie. Hon är ansiktet utåt för det japanska klädmärket Mercury Duo och dessa bilderna är från deras höstkollektion 2009. Jag tycker att bilderna är jättehärliga och kläderna skitläckra, även om Nicole faktiskt klär sig snäppet coolare privat. Inspirerad blev jag i alla fall och det är ju precis det som är grejen med den här kategorin. Så där, nu lyckades jag knyta ihop säcken också. 

So long.
    


Halloween

2009-11-03 17:27:23
.


Lånade några bilder av Minna, drog i lite spakar och tada - ett Halloweenbildspel. Bilderna blev dock väldigt korniga men det passar till temat, don´t you think? Moahahah...
  

RSS 2.0