Söderut

2009-09-30 13:57:35
.
Nu ska jag alldeles strax kila bort till taxistationen. Flyget lyfter 15.55 och sen blir det tre timmar tåg innan jag tillslut kommer fram. Har packat ner både kurs- och skönlitteratur i handbagaget så det går nog ingen nöd på mig.

Hörs från Linköping nästa gång :)

Later!
  

Åsnor kan inte packa

2009-09-30 02:25:40
.

Packningen går inte alls bra. Det känns som om jag tar ett steg fram och två tillbaka. Ska jag packa så att jag måste checka in väskan eller inte? Det vore ju smidigare att inte checka in den, fast å andra sidan är det skönt att slippa släpa med en stor väska på planet. Ser att alla kläder som jag har packat ner är svarta. Är det trist?

Okej nu gör jag så här: jag tar den lilla väskan för den är lättare att ha på tåget, slänger ner allt jag vill ha med vilket kommer resultera i alldeles för mycket saker och så checkar jag in den på flygplatsen. Ja, så gör vi för nu vill jag snart sova. Ett, två, tre, packa!!
  


Linköping baby!

2009-09-29 22:01:44
.
Japp, så ligger det till. Imorgon efter skolan drar jag till Miss K i Linköping. Woohoo!!! På torsdag kommer Mikis och på fredag kommer Anna, så det blir en långhelg med hela ligan samlad. Än så länge har vi planerat tacos, party, party och paaarty! Så ett litet tips till alla tjejer i Linköping som fortfarande vill ha en pojkvän när den här helgen är över - lås in honom. Nej, jag skojar bara... Lås för guds skull inte in honom!
Nej seriöst, i helgen blir det minsann inga barn gjorda (undrar var jag har lagt mina kondomer?) utan vi brudar ska helt enkelt ha en kick-ass-kul weekend. Sen om det blir pyjamasparty med kladdkaka och sällskapsspel, eller all in-party med vin och timslånga pass på dansgolvet, spelar ingen större roll. Så länge mjukismaffian är tillsammans så kommer det bli underbart.
Visst är det töntigt att vi har namn på vår lilla kvartett? I love it! Mjukismaffian är bara ett av dem. Team Sweden, fantastiska fyran, tjejligan and on and on... Kärt barn har många namn, visst?

Klockan är tio och jag har inte ens börjat packa ännu. Borde verkligen fixa det sista med reportaget innan jag åker också.

It´s gonna be a long night...


  

På jobbet

2009-09-29 18:34:39
.
Det finns mycket vettigt man kan göra på jobbet; skriva packlistor till exempel. Vart jag ska berättar jag ikväll efter jobbet. Nu är det bara en halvtimme kvar här hos fiskarna. Skönt, för det är så jäkla kallt här idag.


Hur söt är inte jag i mina arbetskläder då?
   

L'automne est là

2009-09-29 15:13:49
.

På väg hem från skolan. Jag syns knappt bland alla färger.

Oktober är inte här riktigt än, men hösten har minsann redan kommit till Piteå. Visst är det vackert?
Kort skoldag för mig i dag, men nu ska jag iväg till jobbet. Bråttom har jag också... Shit.

Hös ten! Hörs sen, menar jag. (tönt)
  

Fy fan vad jag är bra!!

2009-09-28 21:51:56
.
För jag har tagit studenten, för jag har tagit studenten, för jag har tagit studee'eenteeeeeen. Fy fan vad jag är bra!! So what om det var (eeh ett, två, tre...) fem år sedan?! Det är totalt oväsentligt. Grattis till mig!

Vet ni vad då? En av mina gamla klasskamrater från gymnasiet finns på wikipedia. Kolla. Den klassen alltså.. Här kan vi snacka människor med framförhållning. Jesus! Haha, ni fattar inte ens hur bra det uttrycket passar in här. Men jag gillar dem ändå, knasbollarna :) Speciellt mina tre hedningar, ni rockar ladies!

Vi hade faktiskt en alldeles egen skolpräst. Han visste vad alla 450 elever på skolan hette. Fint. En gång berättade han för oss om hur det var när han och hans fru hade sex, eller utförde en gudstjänst som han kallade det. Också fint. Fint.

Nu ska jag kolla på Rock star. Undra hur många gånger jag har sett den egentligen? Men musiken är ju så jäkla bra och Mark Wahlberg är het! Jennifer Aniston också för den delen.

Bless you!
    

shake baby shake

2009-09-27 14:05:10
.

Jag fullkomligt älskar att dansa till Beyoncés Single Ladies, och det finns tydligen andra som gör det också :)


  


so smooth

2009-09-26 17:49:48
.


Vanilj/passionsfil, frusna hallon, frusna blåbär, banan och mjölk It´s the little things...
     

01:18 AM

2009-09-26 16:03:27
.







Igår fick jag höra så otroligt fina saker. Ord som jag ska spara längst in i hjärtat och aldrig glömma bort. Ord som jag kan plocka fram varje gång självförtoendet sinar eller hjärtat får sig en känga. Jag tänker inte ens ta hänsyn till att det var alkoholinspirerad kärlek. Vänner is the shit!
  


Who´s bad?

2009-09-25 00:57:18
.


Ett skärp och fem tröjor rikare. Kunde inte bestämma mig så de stickade tröjorna är likadana fast i olika färger. Tanken var att en av dem skulle lämnas tillbaka men nu funderar jag på att köpa en till, en aprikos. Så jäkla onödigt. Lika jäkla onödigt som att jag precis kollat på Big Brother-repriser från 2002. 

Pssst... köpte en kjol på Åhlénsrean också, den glömde jag visa (typiskt tänker ni...not) Den är blå med stora blommor eller nått liknande. Söt.
   

straff

2009-09-22 19:01:33
.
Jag tänkte att jag skulle ta en liten paus (som jag inte alls gjort mig förtjänt av) och sticka iväg på ett spinningpass. Det var bara en 45-minutare så det passade perfekt tyckte jag. Lagom jobbigt liksom. Ha!! Snacka om jag fick vad jag förtjänade. Istället för en paus så fick jag ett straff. När spinningen, som vanligtvis är en timme, bara är en trekvart så kör de intervallträning. Tydligen är det för jobbig att köra ett sånt pass en hel timme. Nu är jag alltså rätt så trött i kroppen men väldigt nöjd över min bedrift.
Är det bara jag eller blir man sjukt sömnig av att träna? Efter ungefär en tredjedel av passet så börjar jag alltid gäspa (vilket känns otroligt nochalant när instruktören hejar på för glatta livet) och efteråt skulle jag vilja gå och lägga mig direkt. 

Ikväll ska jag försöka skriva klart reportaget för imorgon vill jag göra andra saker. Till exempel så har de 70 procent rea på hela sortimentet hos Åhléns på grund av att de ska byta lokal eller nått. Finns ju inte så mycket saker kvar nu, men jag menar 70 procent (!) Sen har jag ju i för sig lite andra skolgrejer som behöver tas i itu med.

Nu ska jag hur som helst äta falukorv i ugn och hemmagjort potatismos. Väntar bara på att korven ska bli klar. Jag är skithungrig så det kommer bli underbart. Mot köket! Hrm, ja två steg åt höger då alltså...
  

Morgonstund

2009-09-22 11:18:21
.


Jag är nyduschad, kläderna är på, räkningarna är betalda, kundservice-samtalen är gjorda, sängen är bäddad och frukosten är i magen. Då var det bara resten av dagen kvar... Vi har en tvåtimmars-föreläsning klockan ett men jag funderar på att strunta i den. Känns som om jag har viktigare saker att göra, men vi får se... Nu blir det hur som helst fokus på reportageskrivandet en stund.

Trevlig förmiddag!
  

Clockwise

2009-09-21 23:45:42
.


Visst är det konstigt hur tiden bara flyger förbi när man har en deadline att hålla? Timmarna bara försvinner. Lite drygt 2000 tecken är på plats och resterande 3000 kommer förhoppningsvis imorgon. Det måste dem.
  

Fantastiska fyran

2009-09-21 21:00:28
.






Ni är så fina! ❤
    


Räkmacka på gôteborska

2009-09-20 14:13:56
.
Hallå eller! Jag knäppte på teven och fastna på tvåan. Fredrik Lindström är i Göteborg och försöker redan ut den där goa dialekten som huserar på västkusten. De e änna svårt att inte slänga sig på ett fullknôkat plan och dra ner till Götet. Gôr-goa Götet.

Visst är det härligt med en dialekt som kan få alla att låta så himla käcka? Men i ärlighetens namn så finns det en del tykna flanar me.

När Fredrik, i ett experiment, försöker dra ner den goa stämningen genom att påstå att han blivit dumpad av sin tjej och att han på väg in i en depression får han ett klockrent svar av Johnny som är en riktigt go gôbbe:

- Asså fruntimmer, tjejer, de e precis som en spårvagn. Det kommer en ny efter vettu, så du ska inte vara lessen å missa den.

- Är det så,
undrar Fredrik?

- Ajjemen!


Sen fortsätter Fredrik förklara hur dåligt han mår och undrar vad han ska göra åt sin ångest.

- A, det gäller ju å ta rätt spårvagn vettu. Man tar vagnen 9:an ut till Långedrag för där bor de snygga tjejerna å så promenerar du runt där. Vi hjälper dig vettu. Vi känner dom - tjejerna.

Hahaha så jävla underbart! Hur kan man inte älska Göteborg i såna lägen? Fast jag e la partisk kanske ;)
Nej gôbbar, nu ska jag môla i mig en gôr-sen frulle. Gôtt mos.

Ta det vackert!
  

Göteborg från pappas balkong


Tidig morgon i fiskhamnen


Den obligatoriska räkmackan. Mums!


Fiskeboa på Rörö
  

Hide and seek

2009-09-20 02:20:27
.

Den här låten gör ont hela vägen in i själen. Jag älskar den.


  


Inglourious Basterds

2009-09-20 01:44:13
.

Bra skit! Lite mycket pang pang för min smak kanske och jag fick blunda några gånger när det blev för blodigt (mesigt jag vet), men en riktigt cool film. Sköna komikinslag, underbar musik och grymma skådisar, speciellt han som spelar Hans Landa. Money well spent helt enkelt.

Men vad.... mitt msn har försvunnit. Det är helt borta, och det går inte att söka efter det heller. Störigt.

Det blev godis till bion, alldeles för mycket också. Om det är nån som vet hur man säger nej till choklad så var snäll dela med dig av dina kunskaper. Åh nu blev jag sugen på mjölk. (Bästa bakisvätskan för övrigt)

Jag kollar på tv400 som jag för övrig fick reda på att jag hade nu i veckan. Woho, en kanal som i stort sett bara visar massa skit, precis vad jag älskar. Nu visar de en sån där menlös romantisk komedi, av den dåliga sorten, som man bara kan stänga av mitt i utan att ägna en enda tanke på hur det ska sluta. Perfekt när man ska sova.

En extra kanal är iofs det sista jag behöver. På tal om kanaler så ringde det en försäljare från tele2 för nån dag sen och undrade om jag ville skaffa canal+ paketet. Jag förklarade att fler kanaler är det sista jag behöver eftersom jag lider av sjukt dålig självdiciplin och ofta fastnar framför dumburken. Han fattade att jag inte var intresserad men ville ändå prata lite till  för att, som han uttryckte det, fördriva tiden istället för att behöva ringa massa samtal till sura personer. Han (minns inte vad han hette) var också student och jobbade tydligen extra på tele2. Han var rätt trevlig.

Det är faktiskt andra gången jag charmar (haha!) en telefonförsäljare. Förra gången snackade jag med en kille i 40 minuter (!) Han påstod att han hette Tim om jag inte minns fel.
Ja, vad ska man säga? Jag är antingen konstig, charmig, desperat eller bara sjukt bra på att ta tillvara på varje tillfälle? Inte otrevlig kanske är det rätta svaret... Alla har vi olika talanger.
   


Efter fredag, innan söndag

2009-09-19 18:11:12
.

Sweet Mary, idag har jag inte gjort mycket vettigt, men fasen vad stylish det blev här inne. Fabuloso! Får se hur lång tid det tar innan jag tröttnar igen...
Jag har tvättat idag så några bonuspoäng har jag väl skrapat ihop ändå. Undrar vem som delar ut dem egentligen? Håller tomten koll på sånt eller?

Det blev ingen bio igår så istället kollade jag på My super ex-girlfriend på tv. Skitdålig film. Verkligen. Men ingen bio igår resulterar i bio idag istället. Jag och duon Torstensson/Thörnqvist ska se Inglorious Bastards. Har ju hört att den ska vara sjukt bra så vi får väl se. Men innan bion blir det middag hos TT ocj jag borde göra mig iordning nu. Funderar förresten på att poppa egna popcorn och ta med till bion. Hur töntigt är det på en skala? Minna kanske inte vill sitte brevid mig då? Jag fullkomligt  ä l s k a r  biopopcorn men de är ju hur jävla många tusen poäng som helst. Kanske lite godis bara då. En tablettask liksom. Kul.


Godis är nu nästan ett måste när man går på bio
   


Ny design

2009-09-19 00:17:59
.

Ja, det var väl allt just nu...
 


Planer för kvällen = kvällsplaner

2009-09-18 15:59:39
.
Nu ska jag alldeles strax byta om och sticka iväg till Korpen. Idag blir det spinning för första gången efter sommaren, hua!! Fy fan, jag som typ inte ens gillar spinning.
Får se vad som händer ikväll, kanske blir bio med Minnisen men inget bestämt ännu. Utgång är iallafall nerröstat. Tror att det ska ligga nån gammal film som jag fick i en tidning här nånstans...? Ja ja, nu måste jag kila.

So long
  

Tick tack

2009-09-17 22:21:52
.

Idag har jag haft två klockor på mig, en på armen och en runt halsen. Klockor i plural verkar dock inte bidra till min punktlighet. Svårt det där...
Skola hela dagen idag, ända till klockan fem. Men det var en riktigt intressant dag med föreläsning av Anna Jaktén från Kaliber på SR. Hon pratar göteborgska och jag blir lika hemmakär varje gång. Undrar om det inte är någon konstig form av egenkärlek egentligen?

Just nu sitter jag här och försöker komma på vad jag vill skriva mitt reportage om. I´ve got nothing. Det är fritt fram för förslag om någon känner sig manad. Detta första reportaget ska vara runt 5000 tecken, men senare i kursen ska vi skriva ett längre reportage på 25 000 tecken så jag behöver verkligen idéer. Funderar lite på att ta kontakt med nån från Jehovas vittnen eller liknande. Det är ju intressant...?
Ok, sluttjatat om skolan. Balanserar upp det med en intelligensbefriad dagens outfit-bild. Love it.


  


Före/Efter

2009-09-16 20:55:00
.




Seriöst, hur schnygg är inte förebilden? Haha...!! Jaha, då var man nyfärgad då alltså. Det blev väl kanske inte riktigt som jag hade tänkt mig (men blir det någonsin det?) En mörkare blond skulle det bli. Tja, jag skulle väl kanske inte kalla det blont direkt utan snarare lite mer åt det bruna hållet med inslag av grått. Hahaha fy fan vad bitter jag är. Nej, men det här blir toppen. Utväxten är borta och det känns superskönt. Jag hade ju tänkt bli lite mörkare nu i höst men kanske inte riktig än..
¨
Efter frissan svängde Minna och jag förbi skolan för att fixa böcker och lite andra skolgrejer, sen åkte hon med hem till mig och diskade medan jag städade. Vilka vänner jag har alltså ;) Lyckades klämma in ett pass på gymmet idag också. Shit, vad bra jag är!

Imorn börjar vi inte förrän elva så då blir det definitivt promenix innan frukost. Jag skriver det här så kan jag inte smita undan imorn förstår ni :)

Vad hungrig jag är känner jag nu, och skriver som en kratta gör jag idag också. Ni får ta det helt enkelt. Mot köket. Hej då.
  

Mot frisören

2009-09-16 10:18:19
.

Ringde precis till frisören:

- Kan du vara här om en kvart?
- Eh, ja det tror jag...

Wooaaah bråttom!!

Hörs sen.
   


Skolutflykt

2009-09-15 22:59:03
.

Redo för Luleå

Idag har vi treor varit i Luleå tillsammans med journalisttvåorna och träffat Maciej Zaremba. Han skriver på DNs kultursidor och har publicerats med flera omdebatterade artikelserier gonom åren. Så idag har vi både fått träffa honom och ställa massa frågot plus att vi lyssnat på en debatt om mediebevakningen angående den 20-åriga grannfejden i Vojakkala. Hur som helst så har det varit en riktigt intressant dag.

Men nu över till dagens viktigaste händelse. När vi hade lite tid över, efter att vi tryckt i oss en supergod thailändsk middag, gav jag mig ut på jakt efter en skateboard. Eftersom de är slut i Piteå (och inte ska fås in heller eftersom säsongen är slut (?)) så var Lule mitt sista hopp. Efter lite kringflängande så hittade jag tillslut en, så nu är jag 200 kr fattigare, en skateboard rikare och lite gladare. Jag längtar redan tills jag ska inviga den. Det blir nog imorn tror jag.

Nu ska jag kolla om det senaste avsnittet av Greek kommit upp sen borde jag nog hoppa i säng, borde är nyckelordet här. Jag har fortfarande inte kommit på vad jag ska skriva reportage om heller och deadlinen var igår. Panik.
  

Hittar du paret?

2009-09-14 19:31:25
.


Prins Oliver

2009-09-12 16:01:42
.


Hoppas inte att min prins förvandlas till en groda nu...

Eftersom Mikis fyller år idag så måste jag ju gå ut och fira :) Jag firar här i Piteå och du firar med pappsen i Uppsala eller hur Mikis? Telepati-party, baby.

Hur som helst så blir det utgång här ikväll. Alla journalister ska parta tillsammans. Ettor, tvåor och treor. Jag vet inte hur seriöst festande det blir för min del, men jag har iaf skaffat mig en dejt - Prins Oliver. Han är aromatisk och frisk, doftar krusbär och har torr humor. Hoppas jag tycker om honom.
  


Vad är det för en dag...?

2009-09-12 09:55:31
.
...Är det en vanlig dag? Nej, det är ingen vanlig dag, för det är Mikis födelsedag, HURRA HURRA HURRA!!!
GRATTIS på födelsedagen, darling! Jag älskar dig! 

Den här är till dig, Mikis:



Hahaha, grattis igen bästis! Puss och Kram
  

Idol

2009-09-10 21:36:22
.
Jag har faktiskt inte tittat så noga på årets Idol ännu. Kollade lite igår och blev ju såklart väldigt förtjust i Jon. Vilken underbar låt! Men visst låter han lite som Robin Bengtsson från förra året? Och så är han sjukt lik en filmkaraktär som jag, för ovanlighetens skull, inte kan komma på vem.. Nån nördig karaktär från en komedi tror jag..

Men snubben som var med idag var ju sjukt härligt. Kalle. Som en oslipad diamant. Släng dit lite charmigt självförtroende så kommer han att rocka. Kalle är min Idol-favvo hittills tror jag, eller Jon...


   

Duktig flicka!

2009-09-10 18:05:27
.


Vem ska bli bjuden på romantisk middag ikväll?! Ja, inte jag iallfall... Kom precis tillbaka från en liten springtur runt stan och nu är jag så jäkla hungrig. Det finns ju typ inget bättre än att äta efter ett träningspass. Får se vad jag kan slänga ihop så här på kvällskvisten. Vem vet, det kanske blir lite romantiskt after all...?
Later!
  

Ur fotoalbumet

2009-09-10 16:06:11
.


Här är jag runt 3,5 år och har precis klättrat upp i lillasyrrans vagn - alldeles själv:)
  


090909

2009-09-09 19:47:14
.

Tråkig rubrik kanske, men dagens datum är ju lite coolt ändå. Jag har väl inte haft världens mest spännande dag idag. Skola till klockan tre, lite småpanik för att jag inte vet vad jag ska göra mina reportage om (tips någon?), hem och käka keso med hallonsylt (gott för övrigt), bytte om och svettades igenom ett bodypump-pass (sjukt jobbig att lyfta på armarna nu), hem och duscha, lagade mat och fixade matlåda till imorgon och nu degar jag i soffan framför Vänner.
Som sagt - inte så spännande men nu vet ni.

Ciao!
   


Dubbelpremiär

2009-09-08 19:33:37
.
Ja, då var det dags för premiär. Videobloggspremiär i all ära, men idag har jag faktiskt, för första gången i mitt liv, åkt skateboard. Hallå eller?! Jag ramlade bara en gång. Fick ett skrapsår på armbågen som jag stolt visar upp för alla intresserade (och alla andra också för den delen). Hard core liksom. Lycklig över min nyupptäckta hobby gick jag och min underbare lärare ner mot stan för att inhandla en alldeles egen bräda till mig. Lika bra att gå all in, plus hur coolt är det inte att äga sin egen bräda? Men märkligt nog de var slut överallt. Slut? Typiskt. Jäkla småstad. Hur som helst så vad det jättekul och jag var helt ok. Lite feg kanske, men helt ok. Gjorde t o m nästan en ollie. Stillastående och med Simon i ett järngrepp, men ändå... Nästan. Självförtroende är viktigt när man rullbrädar ;)

Kolla här hur jäkla bra jag var efter ett tag. Tänk på att jag aldrig åkt skateboard innan.



Som sagt: I rock! Och hur snygg är inte avslutningen?
  

It´s all in my head

2009-09-08 03:04:48
.
Åh, denna underbara fantasi! Det killar under huden, lungorna fylls med luft i expressfart, behagliga rysningar rusar längs med ryggraden, det spritter i kroppen, hjärtat gör små volter och mungiporna är omöjliga att hålla tillbaka. Tänk att hjärnan kan spela kroppen såna spratt? Falska kärleksspratt. Ett leende kan räcka, ett leende som inte ens är till mig, ett leende som egentligen inte ens är äkta. I ärlighetens namn så tackar jag och tar emot. Sanning eller ej, om hjärnan kan få kroppen att känna sådan härlig kärlekslycka, om en bara för en liten stund, så är det fine by me  även om jag i själva verket blir lurad. Jag tror dock inte att ALLA känslorna är konstgjorda... Men det lämnar jag utanför denna virituella värld. Oftast i alla fall ;)

Nu ska jag sväva bort mot sängen på mina tillfälliga rosa moln. De är gjorda av äkta plast men jag tillåter hjärnan att lura mig än en gång.

Tack Cappie! Tills verkligheten knackar på...


Horisontellt paradis

2009-09-07 00:03:21
.


Inte mycket att klaga på idag inte... Förflyttade kroppen från sängen till soffan i morse och där har jag i stort sett legat sedan dess. Så jäkla gött! Ingen som tjatar att man borde städa (lyan är iofs tipp topp), ingen som gnäller för att jag inte tagit på mig riktiga kläder, ingen som blir irriterad och rastlös för att jag, förutom toabesök och matlagning, parkerat min bakdel på soffans långtidsparkering och ingen som velat ha långa djupa, diskussioner mitt i min bokfrossa. Idag har det bara varit jag, soffan och boken. Underbart!

Den där kramkvoten som fylls lite för sällan och som värker lite längst bak i hjärtat har inte gjort sig särskilt påmind idag. Sms-kärlek botar det mesta och är helt klart underskattat.

Nu ska jag byta paradis, tända läslampan och hoppas att Edward dyker upp. 
   
Dröm sött!
  

Utgång

2009-09-05 00:21:04
.
Nu drar vi till Kalles.. Hoppas det blir ball. Puss puss!!

Skylight

2009-09-02 00:05:57
.

Midsommarafton i Hjuvik, Göteborg, 2009


På tåget på väg till Stockholm, 2007


På bussen på väg till Byron Bay, Australien, 2006


Morgonen efter fullmoon party på Koh Phangan, Thailand, 2006


Angor Wat, Kambodja, 2006


Angor Wat, Kambodja, 2006


Hjuvik, Göteborg, 2006
  

Nytt i (bok)hyllan

2009-09-01 13:25:02
.

Vilken ska jag läsa först? Lägg märke till att det finns godis kvar i skålen - än så länge...

Hahaha, medan de flesta bloggare lägger upp bilder på sina nya kläder så visar jag istället mina nya böcker. Detta måste vara en sjukt tråkig blogg ;) Idag har jag två nya böcker att välja mellan. Kurslitteratur eller skönlitteratur - vad tror ni? Svårt val. Men det är väl bäst att vara lite duktig en stund och sen övergå till njutbar läsning kanske.. Nej, helt ärligt så tror jag faktiskt att kursboken kan vara riktigt intressant. Lägg märke till att den ser ut som en bok för mellanstadiet. But never judge a book by it´s cover, eller hur?
Sluta babbla, börja läsa.
   

RSS 2.0