Nöjd

2010-08-31 15:43:36
.


Herregud vilken nördig bild. Hehe. Men så här ser jag ut när jag är nöjd med tillvaron. Solen skiner och jag har varit ute i slingan och promenerat i en timme. Nu ska jag hoppa in i duschen och sen ska jag laga torsk med äggsås. Spotify spelar bra låt efter bra låt och mamma har mängder med inredningstidningar som jag kan frossa i. Svårt att inte ta nördiga bilder då liksom. Sjukt ovärt inlägg kan tyckas men så är det.

Hej hopp!
  

Dags för tips

2010-08-30 18:58:43
.
Tänkte att jag då och då skulle dela med mig av tips som kommer göra livet och vardagen lite enklare för oss alla. Såna tips vill vi ju alla få eller hur? Okej då, här kommer premiärtipset.

Jag tycker det är smartare att ha kaviaren under äggen snarare än över när man gör en äggmacka. Visst är det snyggt att dekorera sin macka med en snirklig kaviarsträng (okej det lät ju sjukt äckligt) men om man har kaviaren under så fungerar det lite som klister och äggen ramlar inte av mackan. Aha!

Visst känns livet genast lättare? Det var så lite så.
  

En annan del av E6:an

2010-08-29 23:39:14
.
Vibrerande säten i all ära men att köra på en nyasfalterad väg, HALLELUJA! Allt blir tyst, friktionen mellan rumpan och sätet minskar (bra eller anus?) och man blir så lycklig över den fantastiskt fridfulla framfärden. Plötsligt hör man sin egna tankar (och tyvärr även sitt misslckade försök att sjunga duett med Beyoncé. Men det är lätt fixat - höj bara volymen på radion) man blir lugn och samtidigt påmind om hur störigt det är att köra på en gammal väg. Nyasfalterad väg, det är fina grejer det.

När vi ändå är inne på ämnet bilkörning kan jag ju avslöja att jag lyckades köra lite vilse när jag skulle hem från Helsingborg nu ikväll. För den som är påläst kan det nog verka svårt att lyckas med det då det är motorväg  h e l  a  vägen till Götet, men tack vare vägarbeten och luriga avfarter blev det en liten detour genom Frillesås. Säkert är en förtjusande liten håla men det var kolsvart ocg regnade (och mina vindrutetorkare suger) så jag såg inte mer än vägen framför mig. Blev en smula trött på mig själv när jag kände hur jag kom längre och längre in i never-never-land men chansade lite i korsningarna och kunde andas ut när skylten E6:an Göteborg uppenbarade sig i alla sin gröna glans. Sjukt onödigt, men shit happens. 

Nu har jag alltså lämnat syster-yster i Skåne. Känns lite tomt här hemma. Suck. November kom nu, tack!
  

  

100828

2010-08-28 23:21:07
.
Dålig uppdatering när jag jobbar. Ledsen för det. Nu är jag dödstrött och ska äntligen krypa till kojs. Ja om jag lyckas slita mig från de nörd-charmiga värmlänningarna på tv då vill säga. 

Imorn bär det återigen av ner till Helsingborg (jag är som en liten jojo) men den här gången är det syrran som drar. Hon börjar universitet imorn och jag är snäll och agerar privatchaufför. Att jag samtidigt kan klämma in en liten dejt med Minna gör ju absolut inte saken värre.

Gonatt


  

Alexandra + Hbg = Sant

2010-08-25 12:02:09
.
I mitten av förra veckan skulle jag skriva ett litet gnälligt inlägg på bloggen om att mitt flyt försvunnit och att jag tycker det är dags att det kommer tillbaka. Men sen på fredag morgon ringer de från en av de otaliga annonser som jag svarat på på Blocket och säger att jag är först i kön till en tvåa på 58 kvm. Förstahandskontrakt.
Va?! Är det sant, är det sant?!

I måndags var jag nere i Skåneland och spanade in lägenheten. Det tog inte många minuter innan jag hade tackat ja och den 1:a november (kanske tidigare) får jag nycklarna till min nya lägenhet i Helsingborg. Wohoooo!!!

För jag är lycklig, för jag är lycklig, för jag är lycklig måndag, tisdag, onsdag, torsdag... (Nån som sett Pippi på rymmen? Jaja, ni fattar väl ändå kanske).

Nu vill jag bara begrava mig i inredningstidningar, springa på Ikea, leta loppisar och fixa massa fina saker till mitt framtida hem. Jobbigt att jag måste v ä n t a  i två månader innan jag får flytta in men förhoppningsvis går tiden fort.

Ses snart Helsingborg!
  

I den här huslängan ska jag bo.
 

Vill ha

2010-08-22 21:54:35
.
Jag vill ha en sån där klämma som man sätter på gitarrhalsen för att höja(?) gitarren. Jag vet inte ens vad det heter, men jag vill ha en sån.
  
Update: Aha, capo :)


  

Bildregn från en söndag på havet

2010-08-16 22:27:39
.

Syster
Fantastiska västkusten. Här uppifrån hoppade vi när vi var små. Modigt, tycker jag.
Att grilla och äta på klipporna ute i skärgården kan vara det godaste någonsin.
Helt plötsligt började det ösregna. Då är det skönt att ha en båt som man kan gå in i och mysa.


På vägen hem sprack det upp igen så vi bestämde oss för att prova fiskelyckan. Det gick inget vidare. Vinden gjorde nått konstigt med mitt hår som stod rakt upp...


...hela tiden. Haha!
Där uppe på toppen av berget har jag vuxit upp. I det låga huset till höger om det stora vita.


  

Summer lovin' happened so fast

2010-08-15 21:21:34
.Nu ska vi se på Grease men om jag orkar slänger jag in lite bilder från vår dag på havet sen.
Later!
  


En sista minuten kanske?

2010-08-12 22:44:17
.
Ju mer jag läser och hör om alla som njuter av Göteborgskalaset (ja ja det heter väl kulturkalaset nu, men hallå...!) och Way Out West, desto deppigare blir jag att jag missar alltihopa. Allt låter så kul. Men jag får väl satsa på nästa sommar helt enkelt...

Nej, inte ska man deppa över sånt man inte har. Det leder ju knappast någonstans. Ät lite mer godis och var glad tös!

Har faktiskt börjat finurla (roligt ord) på om man kanske skulle dra iväg på en sista minuten någon gång i september. Nått jäkligt billigt får det vara då alltså. Nån som är sugen? Jag är ett mycket trevligt resesällskap;) Fundera på det!

Oj oj nu tickar klockan iväg. Det är tid för min dejt med fantastiske Herr Blund.
Gonatt.
  

Inte hade man väl tackat nej till detta? (Jag menar självklart stranden och försöker inte pimpa ut mig själv via bloggen. Bara så det inte blir några missförstånd).
  

Starstruck

2010-08-11 22:20:16
.

Jag måste bara berätta att jag träffade Lena Olin i dag. Hon och hennes man, Lasse Hallström, handlar alltid hos oss när de är i Sverige på sommaren. Jag måste få skryta lite för jag tycker att det är himla coolt faktiskt.

Alla snubbarna är så facinerade över snygga Lena (och visst är hon snygg) men jag är mer impad av Lasse. Tänk vad många filmer han har gjort och vilka fantastiska skådespelare han har jobbat med. Johnny Depp, Heath Ledger, Julia Roberts, Michael Caine och Charlize Theron, för att nämna några.

Sen kan man ju tycka att det är lite komiskt hur den stora Hollywoodregissören, när han handlade ensam en gång, blev helt förvirrad när vi inte hade den varan han hade tänkt sig och var tvungen att ringa hem till frugan för att fråga vilken smak på såsen han skulle köpa. Haha, jag hade nog förväntat mig lite mer pondus och beslutsamhet. Men jag gillar det.

Så, nu har jag skrutit klart. Nu kan jag återgå till mitt vanliga liv. Vem vet, imorn kanske jag berättar om Gerd Andersson från Sjöbo. Hon handlar alltid tre hekto sillfilé. Det hade varit nått va?


(Snodde en bild från nätet gjorde jag också. Fy skäms!)
  


Cut

2010-08-11 21:47:57
.
Jag visste inte att det kunde göra så ont. Och vad länge det gör ont. Man kan nog tycka att jag får skylla mig själv men det var faktiskt inte meningen. Ovana kanske? Det är djupt. Inga tårar men väl en droppe blod. Det svider. I dag fick jag salt i såret men det var definitivt mitt eget fel. Jag borde ha vetat bättre men ibland glömmer jag av att jag har ett sår. Jäkla papercut.


  

Jag vill också gå på kalas

2010-08-09 21:21:22
.

Imorn börjar Göteborgs kulturkalas och då ska jag lämna staden för att åka och jobba. Hur gick det till? Jag hade ingen koll alls på att kalaset sätter igång nu. Brukar i och för sig inte delta så mycket i festandet (inte sen jag var 16 i alla fall) men i år är det en hel del kul saker som händer. Bra artister, utomhusbio och massa sånt trevligt. Surt att jag missar det. Kanske drar in en sväng till stan på lördag efter jobbet? Eller så drar vi ut till öarna på fest i stället? Vad tycker ni brudar? Får nog suga lite på den under veckan.

Annars lyckades jag klämma in tre dejter på fyra timmar idag. Visste inte att jag kunde vara så effektiv. Blev resor både till det förflutna och till framtiden. Trevligt och behövligt.

Upptäckte bra låtar på musikguiden
 i P3 gjorde jag också. Det tackar vi för.
   


Och så blinkar det till

2010-08-08 15:25:23
.
Jag brukar tänka att jag inte gillar Kent. Deras musik är så fruktansvärt deppig så om jag inte är ledsen innan blir jag det efter att ha lyssnat på dem. Nu ska jag vara ärlig och erkänna att jag inte lyssnat så mycket på deras texter, jag har inte lyssnat så mycket på dem över huvud taget, just för att musiken är så deprimerande.

Men så i dag mindes jag plötsligt något som jag glömt av. När jag var 20 år och fortfarande bodde hemma i mitt tonårsrum i vårt gamla hus låg jag på sängen och förundrades över att jag faktiskt tyckte Kent var ganska bra. Peter hade bränt deras album Du & jag döden till mig och jag spelade den på min bergsprängare som stod på min vita metallbyrå från Ikea bredvid sängen. Eftersom jag inte hade något omslag visste jag inte vad låtarna hette men det fanns några som jag verkligen gillade och dem lyssnade jag på om och om igen.

När jag kom på detta var jag tvungen att leta upp albumet på Spotify och lista ut vilka låtar det var jag tyckte om. Två av fovoriterna var Klåparen och Järnspöken och jag tycker fortfarande att de är riktigt fina.

Kent kommer nog aldrig bli några stora favoriter hos mig men det är mysigt att minnas och återupptäcka musik som påminner en om hur livet har varit och vilka människor som finns där ute någonstans.


  

Yellow energy

2010-08-07 17:08:26
.


Jag borde verkligen gå ut. Det är tydligen jättevarmt och man blir ju glad av solen. Jag borde verkligen gå ut.
  

Hopp

2010-08-07 15:39:19
.


Jag är sjukt sugen. Ska man vara impulsiv eller inte? Var ska den sitta?
  

Hon som alltid är vaken längst

2010-08-07 00:44:36
.
Nu börjar M.A.S.H på Tv4+. Hej nattlig ångest. Alla sover och jag sitter uppe sist som vanligt. Varför gör jag alltid det när det bästa jag vet är att mysa i sängen medan andra är vakna? 
Borde gå och lägga mig men byter istället kanal och kollar på nått annat dåligt tills jag blir för trött för att sitta här i fåtöljen.
  

Life's going south

2010-08-06 14:58:53
.
Syrran kom in på sin utbildning och blir Helsingborgare med mig till hösten. Grattis J, jag är så glad för din skull. Och för min. 
Skåne va? Det hade jag aldrig trott... Kan nog bli bra det här.

                    

Bara vänner

2010-08-06 00:13:53
.

...och det gör lite ont i hjärtat.
  


Skedsolo

2010-08-02 23:46:52
.
Jag hittade den här gamla videon på Minnas dator och tänkte att jag skulle visa den för er. Jag besitter många dolda (men otroligt användbara och värdefulla) talanger. Här är en av dem.RSS 2.0