Alone

2010-02-28 10:47:51
.
Usch, just nu kanner jag mig lite lost i Sydney. Malin har flyttat ut till Manly, hennes kompisar bor hos nagra slaktingar och jag ar tillbaka pa hostelet. Jag saknar dem redan ;( Jag bor i samma rum pa hostelet som innan sa jag kanner ju typ alla dar men det kanns anda lite tomt. Juliette hanger med ett gang fransman fran hostelet och jag har kakat middag pa Subway ensam. Spelade Uno med dem forut men det ar anda lite segt att hanga med ett gang som alla ar fran samma land. Jag kanner mig som en alien och fattar ingenting, aven om de forsoker prata engelska. Allt blir nog mycket battre nar vi fatt flytta in i huset. Snart ar onsdag har ;)

Imorn borjar skolan, pa riktigt. Jag ska ha lektion i film studies fran 11-12 och sen seminare i samma amne 14-15.30. Har kollat upp hur jag kommer dit nu, hoppas bara att jag lyckas komma hem ocksa...

Oj, nu tar min tid slut.

Saknar er. Puss

Ps. Anna ska ringa nu. Weeeiii.
  

Just another day

2010-02-26 09:57:08
.
Så, nu har jag skaffat internet så jag kan använda min egna dator. Fast jag vet inte riktigt hur länge de 2 GB kommer räcka så jag får försöka hålla mig till vettiga saker när jag surfar, som att blogga och kolla fb.

I dag har det varit mulet så vi har inte gjort nått speciellt. Halva gänget jobbar så jag och Karin, en av Malins kompisar, har mest luffat runt. Jag har skaffat internet som sagt, vi käkade en $10 rumpstek  till lunch (billigt, billigt) och dansk glass till efterrätt. Vad är förresten dansk glass? Sånt funkar bara långt bort från Danmark. Visst äter inte vi dansk glass i Sverige? Eller det är väl liksom inget speciellt med glass från Danmark? Herregud, när jag var i Köpenhamn åt jag Ben & Jerrys och var så lycklig så.
Hur som helst(!) Efter glassen gick vi till Woolworths, det är där eller på Coles som man handlar (Ica eller Coop) och köpte toapapper och Tim tam. Alltså en nödvändigt sak och en god sak, bestäm själva vad som är vad.

I går hade jag en supermysig eftermiddag. Då gick jag till Botanic Garden och la mig och läste/solade på min handduk. Jag bara låg där, kikade på Operahuset, lyssnade på musik och njöt av solen. Efter en timme eller två blev jag omringad av ett gäng hetsiga kakaduor och som den djurfegis jag är bytte jag plats illa kvickt. Jag hann däremot både filma les birdies och ta kort på min härliga tillvaro men tyvärr hittade jag inte min telefon/datorsladd när jag skulle packa hemma i Svedala så bilderna får tryggt ligga kvar i mobilen. Typiskt. Jag vet, jag vet, det är jättetråkigt utan bilder men det ska bli ändring på det snarast. Absolut senast när vi flyttat in i huset. Promise.

Nu ska jag antingen fortsätta tvätta spegelväggen som jag så fint sysselsatte mig med tidigare, kolla vad som visas på australiensisk tv eller äta en Tim tam. Finns ju i och för sig inget som säger att jag inte kan göra allt samtidigt.. Nåja.

Beso y abrazo
  

I know the drill

2010-02-24 12:44:52
.



Det skrivs ju latar om allting sa varfor skulle det inte finnas en lat som handlar om att ta hand om sina tander? Jag blir sa himla glad nar jag lyssnar pa den har laten, varje gang. Introt ar som gjort for att skapa lycka i sjalen. Det kanske inte ar karlek vid forsta lyssningen, men ge den en chans. Den ar underbar.


   
Owl City - Dental Care
  


To eat

2010-02-24 05:22:16
.
I brista på andra bilder kan jag ju under tiden berätta om några goda saker man kan äta här. Det absolut bästa är de små diskarna som finns lite överallt där de säljer supergod fruktsallad. Vattenmelon, persika, vindruvor, annan melon, ananas och annat gott. Om man vill, och betalar en extra dollar kan man få yoghurt till som finns i olika smaker. Hur smart är inte det när man plötsligt blir superhungrig och inte vill käka hamburgare? Väldigt, om ni frågar mig. Jag har redan köpt det två, kanske tre gånger. Yoghurten med mango är riktigt smarrig.

Sen finns det en annan sak här i Australien som är en höjdare och det är Boost. En superdupergod chokladbar med krisp och kola och mjölkchoklad och hela köret. Jag upptäckte den med mina brudar när vi var här 2006. Visst var det 2006? Efter flera år isär har vi äntligen återförenats och jag kan lyckligt meddela att den är lika delikat som jag minns den.

Ett annat måste här i Australien är deras stolthet när det kommer till kakor. Tim tam. Som en blanding av en kaka och en chokladbar. Finns i massa olika smaker. Jag har än så länge bara provat original men jag tror (tyvärr) att det är en början på en lång och fin vänskap.

En liten notering till min mjukismaffia: Jag har gått förbi Krispy Kreme vid flertalet tillfällen. Har inte handlat ännu, men det kommer nog hända inom en snar framtid. Måste dock säga att jag är lite nervös att bli besviken. Vad tror ni? Tänk om de, gud förbjude, är torra?! Vågar jag eller ska jag fortsätta att leva på vackra minnen?


Ursäkta den något äckliga bilden. Portionen är nästan slut här och yoghurten ser lite rinnig ut. Men tro mig, det är mumsigt.


Här har vi den. Älsklingen vid namn Boost. Så god och fylld med så många minnen. Lovely!
   

Vi fick det!

2010-02-23 04:07:14
.
Rummet ar vart!!! Wohoo! Nasta onsdag har jag en egen adress i Sydney. Ja, delad med ett gang andra peeps men anda. Harligt!


Ps. Grattis på födelsedagen, Daddy!
  

Ska jag bli Darlinghurstbo?

2010-02-22 09:16:57
.
Jag tror att vi fixat boende!!!! Jag vill inte beratta for mycket for jag vet inte sakert forran imorn, men allt pekar pa att vi kommer att fa rummet. Ett eget rum for mig och Juliette i ett hus som delas med fem andra (tror jag det var..?) i Darlinghurst. Huset var kanske inte dromvillan men laget ar toppen. Efter nagra dagar i Darlinghurst ar man kar. Vi kommer nog trivas finfint. Daremot kommer vi bara skriva pa for tva manader till att borja med ifall vi kanner att vi vill prova pa natt annat sen. Kanske flytta ut till beachen eller natt. Eller bushen? Man vet aldrig ;) Som sagt, inte dromkaken men vi kommer fa ett eget rum, varsin sang (det ar ofta dubbelsangar) tv, dvd och egen balkong, som tyvarr inte har nan vidare utsikt men det skiter vi i. Sweet meat.

Inflyttningen ar inte forran nasta onsdag och eftersom Malin flyttar ut till Manly sa blir det att flytta tillbaka till hostelet nagra natter. Men jag fick en sang i Juliettes rum (samma rum som vi bodde i forut) sa det blir nog inga problem. Dushen pa hostelet ar ju faktiskt outstanding. Helt seriost alltsa. Fast den ar ju ocksa det enda som ar outstanding... Oh well, no worries.

Imorn formiddag vet jag hur det blir. Nu haller vi tummarna.

Ha, inte beratta formycket.... Vem forsoker jag lura?

Ciao!
  

Homeless spotted drinking champagne in the Opera house

2010-02-20 05:11:21
.
Synd att rubriken inte far plats. Men men...

Ledsen for den kassa uppdateringen. Allt blir sa mycket krangligare nar man inte har internet hemma, eller ett hem for den delen. I dag skulle jag och Juliette aka runt med en bostadsformedlare och kolla lite olika lediga rum, men nar vi kom dit fick vi veta att vi blivit ombokade tills pa mandag. Aaaaaah, skjut mig. Jag sa just till Juliette att den har jobbiga veckan kommer vi skratta at om ett tag, nar allt har ordnat upp sig. Men just nu ar det lite frustrerande.

Men allt ar minsann inte jobbigt. Ah nej. I gar satt vi till exempel  i Operahusets lyxiga restaurang och drack fin fin champagne, med personalen, efter stangning. Hur det ar mojligt? Jo, Malin jobbar namligen i Oprahusets bistro. Sa ligger det till. Inte alla som kan skryta med att de forfestar dar. Det kostar ju for fasen pengar att bara fa ga runt dar inne. It's all about who you know. Resten av kvallen dansade vi bort pa en klubb som heter Home. Kom hem pa morgonkvisten och somnade sa skont sa.
Orientation day igar ocksa ja. Inte sa mycket att saga om det egentligen. Traffade tva trevliga kanadensiska brudar men de bor langt bort och kommer troligtvis inte plugga pa mitt campus. Got med lite sallskap under dagen dock. Krokodiler, ormar och en abourigin (stavning?) fick jag se ocksa. Ganska meningslos dag egentligen men nu har jag iallafall ett student card och aker billigare med taget. Det gillar vi.
Om jag far till det som jag vill sa blir det skola mandagar, tisdagar och onsdagar och alla ar inte ens heldagar. Vad ska jag gora med all min lediga tid ;)

Just nu star jag och Juliette inne pa en mac store for har far man namligen surfa gratis pa deras datorer. Har varit har minst en gang varje dag och kollat bostadsannonser. Vi vet inte riktigt vad vi ska gora nu eftersom vart mote blev installt. Kanske lagga oss i en park eller natt. Chilla helt enkelt.
Trist att jag inte har nagra bilder jag vet, men ni far klara er ett litet tag till. Kanns det ok?
Later!

Ps. Malin ar en kompis hemifran som bott har nere i fyra manader och vars room mate precis akte tillbaka till Sverige nar jag behovde tak over huvudet. Ibland lyckas man :)
  

Homeless in Sydney

2010-02-18 13:05:26
.

Jag har nog gatt x antal maratons de senaste dagarna. Mina fotter gor sa jakla ont och jag tycker redan illa om Pitt st (mitt i stan). Jag har fatt en kompis, hon heter Juliette och kommer fran Paris. Oh la la! Vi letar boende tillsammans och jag har helt tappat rakningen pa hur manga olika rum vi har sett. Inte latt att hitta natt vettigt har alltsa. Thank god for Malin som later mig crasha hos henne sa lange.

I morn ska jag till skolan for forsta gangen. Det ar orientation day for alla internationella studenter sa det blir sakert kul.

Oj oj nu tar tiden slut.... Jag mar bra iallafall aven om jag ar hemlos. Puss hej. 
   


<3

2010-02-14 02:47:23
.
Det ar forresten Valentines day i dag. Jag ar ju fortfarande singel sa alla karleksforklaringar ar varmt valkomna har pa bloggen. Puss pa er! Och en extra puss till alla mina fina.
  

Första dagarna i staden

2010-02-14 01:41:39
.
Nu är det lite segt mellan uppdateringarna men jag hoppas ni hänger med ändå. Blir ju lite flummigt innan jag flyttat in nånstans på riktigt.

I förrgår drog vi ut till Bondi. Vilket underbart område va (!) och beachen var det inget fel på heller. Vi göttade oss i solen ett tag och höll krampaktigt i bikinin när vi badade. Vågarna är ju inte att leka med, speciellt inte i en slapp bikini ;) Första stegen i vattnet kändes lite kallt men helt ärligt, 23 grader är inte kallt. Så jäkla skönt. Speciellt när det är så varmt så svetten rinner längs ryggen. På kvällen försökte vi gå ut en sväng här i Kings kross men himlen öppnade sig och vägarna förvandlades till floder. Helt sjukt. Jag har nog aldrig sett så mycket regn någonsin. Brunnarna såg ut som fontäner och det sprang dyngsura människor överallt. Vi sprang i regnet i nån minut och vi såg ut som om vi ställt oss i duschen med kläderna på. Skorna var som små personliga pooler för fötterna. Blött, blött, blött!!

I går adopterade vi en svensk kille, från Piteå såklart vad trodde ni? Tobias, cool snubbe med långt hår och tatueringar. Sjukt lik Heath Ledger är han också. Vi fyra vandrade runt i stan i flera timmar, gick på marknader och käkade fish n chips. På kvällen såg vi Avatar 3D på Imax. Ni vet en sån där supermegastor bioduk. Helt absurt stor. Vi satt längst fram och var typ i filmen. Jag råkade visst somna vid några tillfällen, men det faktiskt outstanding. Bergakungen släng dig i väggen liksom.

I dag är sista dagen för tjejerna här och vi ska nog kolla in Botanic garden om en stund. Tror fasen att vi har vandrat runt i hela stan snart. Vet inte hur många timmar vi bara har gått och gått och gått. Ont i föttern har vi iallafall.

Förresten så slängde jag in några bilder på vårt underbara (känn ironin) rum i inlägget under. Men man måste börja nånstans...

So long!


Ok gräslig bild, men det måste ju finnas en fulbild från första dagarna i Sydney. Det är den här bilden jag ska skratta åt sen. Om ni undrar vem smileyface i sängen är så är det en engelsk brud som bodde här när vi flyttade in, och hon var inte så pretty på bilden. Plus att hon sov och kanske inte alls vill vara med på min blogg ;)


Bondi beach baby


Vanilla skin going on chocolate. Knappast, men kanske hasselnöt...
  

Hej Sydney!

2010-02-12 00:07:34
.
Hello! Nu ar vi har... Oj, nu maste jag lara mig att skriva utan a, a och o. Hahaha, ja ni fattar vilka bokstaver jag menar. I gar vandrade vi runt i stan och kollade laget. Kopte en vattenflaska for 50 kronor (haha lurade) och at ett apple till middag. Nar klockan blev sex skulle vi ta en powernap som slutade med att vi vaknade nasta morgon. Hej jetlag! Men i dag kanns det helt ok.
Planen ar att ta oss till Bondi i dag och borja jobba pa den just nu obefintliga brannan. Sakta men sakert. Vi bor forresten i Kings kross i ett rum med fem tjejer fran England och Wales. Varmt och ganska trangt men skona sangar. Jag maste borja leta ett mer permanent boende ocksa. Ska ringa en snubbe i dag och eventuellt kolla in deras lagenhet. Men vi far se hur det blir... Kanns lite jobbigt men hela boendegrejen men det loser sig sakert tillslut, det maste ju liksom det.

Nu blir det beachen. Later alligator!


Visst ser det mysigt ut... Hmm Det ser faktiskt nästa mysigt ut på bilden dock.

Abu Dhabi

2010-02-10 05:24:20
.


Inte framme i Sydney riktigt än. Här i Abu dhabi är klockan 08.20 på morgonen och vi sitter vid gate 33 och spanar på en yngre version av George Clooney. Sjukt läcker. Hittills har flygen gått bra, och nu har vi de sista 14 timmarna framför oss. Men det finns ju massa filmer och tv-serier att kolla på så mig går det ingen nöd på och maten kommer på löpande band. Middag, middag, macka, kex, efterrätt, mer kex, dricka, dricka och dricka. Vi har att göra helt enkelt ;) Nästa gång vi hörs är vi i Sydney!
   

Resfeber

2010-02-09 12:19:46
.



Shit, shit, shit!!! I dag flyttar jag til Sydney! Inga polare har jag och ingenstans att bo, men det löser sig. Visst? Usch jag är nervös. Jag gillar inte att vara nervös. Koppla bort det, som Anna skulle ha sagt.
Om lite drygt tre timmar ska vi åka till flygplatsen och jag har självklart inte packat klart ännu. Fast typ. Nästan.

Alla ni underbaringar som skickar fina sms och önskar mig lycka till. Tack!! Jag har nog inte svara till en enda men jag blir så glad. Och lite mer nervös för varje sms ;)

Nu ska vi sticka i väg och fixa det sista. Vi hörs i Sydney. Wooah!!

Later!
 


Dejt

2010-02-07 22:32:16
.






I går var jag på dejt, med en pojke från Skåne. Både dejtande och skånepågar är nytt för mig så det var ju väldigt spännande. Fast mest mysigt. Han både höll mig i handen, pussade på och sa fina saker till mig. Bra sätt att spendera en lördagkväll tycker jag. Kanske kan tyckas att det är lite konstigt att gå på dejt sista helgen innan jag flyttar till Australien, men lite är alltid bättre än inget. Man mår bra av att pussas lite.
 

...and it´s still hurting

2010-02-05 00:38:44
.

Fick fixat en del grejer i dag, resten tar vi imorn. Nu ska jag sova. Förresten så gör det fortfarande ont i armen... Sjukt ont.

Sov gott.
 

Kom ihåg!

2010-02-03 21:54:16
.

Att fixa innan tisdag (helst i morgon):
 

  • Ringa CSN och fixa det sista med bidraget

  • Hämta alla grejer i Hjuvik (gammal mobil, skor, smycken, hårddisken etc)

  • Flytta över massa bilder och sånt till hårddisken

  • Teckna försäkringen

  • Kolla med Martina om hur jag ska göra med C-uppsatsen

  • Säga upp hemförsäkringen för Bäckis

  • Få tag i pappas monsterresväska (eller en av de andra stora väskorna)

  • Tvätta och packa (vore ju synd om jag glömde att packa)


Kommer inte på nått mer just nu...


  

Nöff nöff

2010-02-03 15:35:58
.


Jag och syrran vaccinerade oss mot svinis igår. Kanske lite sent, men om inte det är min livsfilosofi så vet jag inte vad. Nu är det iallafall gjort och konstigt nog kändes det ingenting. Jag är absolut inte spruträdd vilket brukar resultera i att det alltid gör lite ondare än vad jag tänkt mig eftersom jag är så jäkla tuff när jag går dit. Det läskigaste är när de sprutar in innehållet och det blir ett obehagligt tryck i armen, men annars är det ingen fara. Skulle de däremot vilja köra in en droppnål i mig så skulle jag nog inte vara lika tuff, de är ju för fasen gigantiska.

Sprutan igår kändes ingenting, verkligen ingenting. Jag var nästan orolig att hon inte tog den på mig. Men syrran försäkrade att det hade de gjort. Och medan hon gnällde och hade ont (hon tog i rättvisans namn två sprutor, en i varje arm) så kände jag ingenting varken under eller efter. Trodde jag ja. Senare på natten precis innan jag skulle sova så kunde jag knappt lyfta armen. Jag var tvungen att ligga på fel sida när jag skulle sova och när täcket låg mot axeln gjorde det till och med ont. Det gör fortfarande ont nu, även om det inte är lika farligt, och jag kunde knappt ta ner müslin från skåpet i morse. Men så länge armen inte ska över huvudet så är det ganska lugnt. 

Nej men jag ska sluta klaga, jag är väl ingen mes heller. Däremot känner jag ett konstigt begär att gå baklänges hela tiden. Borde jag vara orolig?
  

Cause I saved a few and I keep them in a jar

2010-02-03 13:49:12
.
Karin nu fattar jag grejen men Owl city´s låt Fireflies. Den går på repeat här hemma. Originalet är ju fantastiskt med alla sina knäppa ljud men jag hittade den här sagolika personen på YouTube, och jag tror faktiskt att jag är lite kär. Fantastiskt låt är det i vilket fall.



Cause I'd get a thousand hugs
from ten thousand lightening bugs
as they tried to teach me how to dance
  

Linje 6 mot Helsingborg via Danmark

2010-02-03 03:12:35
.
Haha, det blev en lång strax. Fick iallafall bilderna av Minna och så här superkul hade jag hos henne och David i helgen. Fast de smaskigaste grejerna fastnar ju aldrig på bild... Tsss...


Fredag och förfest. David "the card wizard" visade sina skills med kortleken. Vissa grymma, vissa mindre grymma. Men vi lät honom ha det, eller hur Minna?


Efter spontandans och öl på nån pub och en tur över till Danmark och tillbaks hamnade vi på Le Cardinal och fullkomligt rockade dansgolvet.


Japp, rockade dansgolvet. Folk som påstod att de  a l d r i g  dansade, vi fick dem minsann att dansa. Vadå aldrig dansar? Skitsnack.


Fina vän <3 Be afraid Helsingborg, be very afraid. We are super social ;) Internt, sorry!


Lördagen kom och vi var bakis. Ändå lagades det stek till middag (jag stod mest på toan och målade ögonen) och fasen vad gott det var. Sen var det dags att återigen utforska Helsingborg nattliv.


Zebrabenen fick göra plats för den nya prinsesskjolen. Och den verkar ju funka minst lika bra ;)


Lockarna försvann och baksmällan med dem, typ. Det var bara att smila och köra fullt ut. En shot sambuca, tack!


David och Minna var lika kära som vanligt. Naaw! Jag drack en god drink, Minna drack en äcklig, vi shottade sambuca och dansade på alla dansgolv på Tivoli. Officiell efterfest till sjusnåret, inofficiell efterfest till halv tolv. På söndagen åt vi frukost sen orkade vi inte mer.

Underbar helg! Ses till sommarn Helsingborg.


Ps. Jag fick minsann hångla. Alexandra FTW. Jag säger ju det!
Puss.
  

Tittut!

2010-02-02 23:20:14
.
Vad ni är gulliga som kikar in här fastän jag inte uppdaterat nått. Jag har ju varit i Helsingborg hela helgen och sen funkade inte internet förrän nu, men nu är jag här igen. Slänger in lite bilder från helgen strax...
  

RSS 2.0