Bästisturné

2011-01-24 23:43:18
.


I morgon åker jag upp till Götet och kramar lite på mammsen och Zoey the vovsing. På onsdag tuffar jag, i sällskap med Anna, vidare till Linköping och på fredag tar vi med oss Karin och fortsätter turen till Uppsala där Mikis väntar och gör oss fyra kompletta igen.

Göteborg återser jag igen på måndag och till slut så även Helsingborg.

So long!
  

Söndagsångest

2011-01-16 22:16:33
.
Det är därför jag inte tycker om att jobba på måndagar. Jag drabbas av söndagsångest, känner mig nedstämd, ensam och lite vilsen. Det händer aldrig när jag börjar jobbveckan på en tisdag (vilket jag oftast gör) utan bara när min sista lediga dag är en söndag.

Min dag har ändå varit helt ok. Bra till och med. Jag har kollat på en av mina favoritserier, grejat i lägenheten och varit på bio med Minna och David. De är bra, Minna och David. De hjälper mot den där ensamhetskänslan. Mamma i andra änden av luren hjälper också. Mycket.

Jag tycker om att vara själv och känner mig sällan ensam, men när det i bland kryper på, då är det jobbigt. När man är själv utan att ha valt det. Ensam. På en söndag.

Det är ingen fara med mig. I morgon kommer ensamheten vara borta och jag kommer må lika bra som vanligt. Minna och jag ska träna efter jobbet. Jag har inga problem med måndagar, det är söndagar jag inte riktigt tycker om.
   

Right kind of wrong

2011-01-10 22:10:39
.
Vissa dagar är helt enkelt mindre produktiva än andra. Kollar på Coyote Ugly och blir mer sugen på New York än vanligt. Farligt det där...
  

Om du känner dig deppig

2011-01-08 22:45:32
.

 

Lutfisk

2011-01-07 20:59:45
.


Två gånger på två veckor. Yes!
  

GT

2011-01-06 23:16:07
.
När Anna och jag fikade i dag satt vi bredvid ett gäng killar som snackade om allt möjligt. När deras samtalsämne gled in på var och hur de spenderat föregående natt kunde jag inte undgå att snappa upp vissa saker. Saker som jag nog egentligen inte ville veta.

Den ena killen hade tydligen fått sova i någon annans säng under natten och, fördomsfull som jag är, förväntar man sig ett grabbigt "Fick du ligga eller?" med ett "Japp" som svar och ett "Gött för dig" som avslutning på konversationen. Men i stället frågar en polarna om tjejen var lite GT? Den tillfrågade hade, liksom jag, ingen aning om vad GT betydde och en av killarna förklarar då att det står för Gött Tjock. Haha! Va? Snackar killar seriöst om sånt? De var ju inget illa menat mot tjejen, snarare tvärtom.

Konversationen fortsatte sedan i sann tjejskvaller-anda med frågor om hur hennes bröst var och hur mjuk hon var runt midjan. De ska tilläggas att de nyfikna kompisarna här försöker få reda på exakt midjeomfång genom att visa med händerna på sig själva. Inte bara tjejer som snackar omfång tydligen...

Jag försöker inte få det att låta som om dessa killar odrägliga eller sviniga på något sätt. De snackade bara om gårdagens ragg precis på samma sätt som vi tjejer gör, och det tyckte jag var lite kul. Och läskigt. Inte visste jag att vi blev analyserade på det sättet... Jag önskar nästan att de håller sig till "Fick du ligga eller?"
  

Mynte

2011-01-06 21:25:01
.


I dag påbörjade jag min lilla samling av IB Laursens servis Mynte. Jag köpte två stycken av de små müsliskålarna längst upp i mitten. Jag ska köpa två till så fort jag hittar rätt färger, och så vill jag ha den där blå vispskålen också. De kommer bli så fina på en vit hylla i mitt, snart, rosa kök.
  

Röda kvarn

2011-01-05 21:22:17
.Moulin Rouge går på tv nu. Bra musik och så men visst är den lite konstig ändå? Eller är det bara jag som inte fattar? Den börjar så jobbigt så jag tappar liksom sugen. Synd, för den blir ju riktigt bra tillslut... Mamma håller på att få spader. Haha!
  
Update: Nu sjunger de Come What May och alla mina hårstrån, på hela kroppen, står rakt upp. Fantastiskt.  
 


Det kunde gått riktigt jävla illa

2011-01-04 22:43:29
.
Pappa ringde förut och berättade att min styvbrorsa varit med om en olycka i dag. Hans skadades allvarligt och bröt flera ben i kroppen men mår, under omständigheterna, bra. Fy fan vad läskigt, men tack och lov att det inte gick ännu värre.
Krya på dig, brorsan!

http://www.gp.se/nyheter/sverige/1.523021-man-svart-klamd-i-varvsolycka
  

Klart slut 2010

2011-01-04 14:31:59
.

Har du några nyårslöften? Hmm... nej egentligen inte. Skulle vara gött om jag äntligen kunde träna mig till den där kroppen som jag drömt om i så många år.
Gjorde du något som du aldrig gjort förut? Ja såklart! Vad tråkigt det hade varit annars... Jag vågade lämna en lapp med mitt nummer till en främmande kille, jag bodde utomlands, jag köpte och tillagade känguru till lunch, jag blev lill-matte till vårt charmtroll Zoey och jag filéade en piggvar. Bara för att ge några exempel.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar? Inga av mina närmsta vänner, men en gammal barndomskompis fick sin andra skatt. En liten tös.
Vilka länder har du besökt? Australien bara. Fast det var ett långt besök. Jag mellanlandade i Abu Dhabi och Bryssel också, men det räknas ju knappast. Jag hoppas på fler resor 2011. En rejäl brudresa hade ju varit helt fabulöst.
Blev du kär? Nej inte kär, men förtjust. Det blir jag ganska ofta och det är härligt.
Har du varit sjuk eller skadat dig? Nej inget superseriöst, men jag fick nått jäkla monstervirus i somras och hade feber och megaont i halsen i typ en vecka. Testades för både halsfluss och körtelfeber men det var tydligen nått annat. Sen slant jag i trappan i Sydney och fick ett massivt blåmärke (det blev ännu värre än på bilden) på baksidan armen. Men som sagt, inget superseriöst.
Vad spenderade du mest pengar på? Vardagslivet i Sydney. Hyra, mat, tågbiljetter, kurslitteratur osv. Dyrt! Det blev det väl lagt en del kosing på möbler till nya lägenheten också.
Bästa köpet? Min Ektorp 3-sitssoffa plus fåtölj som jag fick för 1300 kr. Fynd!
Favoritprogram på TV? Tror att jag följt färre tv-program i år än någonsin tidigare. Men Ensam mamma söker har varit det enda jag följt slaviskt 2010.
Vilka sånger kommer påminna dig om 2010? Flume och Skinny Love med Bon Iver. Sååå mycket Sydneyminnen i de låtarna. Dancing on My Own med Robyn (de flesta av Robyns nya låtar egentligen).
Vad gjorde du på din födelsedag och hur mycket fyllde du? Fantastiska 25 år! Jag och Juliette hade precis flyttat in i huset på Hardie st så jag bjöd mina nya housemates på chokladtårta. Juliette bjöd mig på favoriten Wow Cow och på kvällen gick hon och jag ut, drack drinkar, dansade och besökte tatueringsshoppen (nej ingen gaddade sig).

Vad önskar du att du gjort mer? Jag borde kanske ha fokuserat på min c-uppsats mer, men jag vet inte om jag önskar att jag gjort det... Jag önskar att jag badade mer i somras och att jag sjöng mer.
Vilket datum från 2010 kommer du alltid minnas? 1 november. Då fick jag nycklarna till min tvåa i Helsingborg. Hej Skåne!

Ditt största misstag? Att jag lämnade min väska i bilen så någon idiot fick för sig att krossa rutan och sno väskan med plånbok, pengar och mobil i. Men man lär sig av sina misstag och nu lämnar jag a l d r i g något värdefullt i bilen.
Dog någon som stod dig nära? Nej, tack och lov.
Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Mer tid med mina fina tjejer.
Vem saknade du? Farmor.
De bästa nya människorna du träffade? Oj, svårt att hålla kolla på när man träffade vem. Men absolut mina lovely housmates Juliette, Franzi och Jonah, Helsingborgsgänget (även om jag träffade en del av dem redan året innan) och sen finns det några godingar till men de håller jag nog utanför bloggen.
Var du gladare eller ledsnare än tidigare år? Gladare. Våren var ett äventyr i Sydney, sommaren var skön hemma i fantastiska Göteborg och hösten spännande med flytt till Helsingborg. Fina vänner, härliga killar ;) och nya platser.
 


100 år!

2011-01-03 23:27:07
.
Om min morfar fortfarande hade levt i dag hade han fyllt 100 år. I dag, den 3 januari 2011. Tyvärr dog han när min mamma bara var 18 år så jag har aldrig haft möjligheten att träffa honom. Däremot har jag hört en del berättelser om honom.

Min morfar hade en grön papegoja som hette Jacko. Den hade hans son (min morbror) tagit med sig hem när han var ute och reste. Jacko satt ofta på morfars glasögon och plockade hans ögonbryn.

Min morfar var nästan omänskligt stark. När han var ung lyfte han upp ett bord med tänderna.

Min morfar brukade dricka sitt kaffe från fatet i stället för i koppen. På morgonen brukade han ta sig en kaffehalv, tydligen för att tunna ut blodet lite.

Min morfar kunde spela på skedar.

Jag tror att jag hade gillat min morfar.
 

RSS 2.0