Eller inte...

2011-03-30 14:58:41
.

                                                           

Vem skulle inte vilja vakna upp till detta varje morgon? Haha! Jag bjuder på den. Tack syrran för att du dokumenterar mina allra bästa stunder.
 


Tisdag i telefon

2011-03-29 15:08:50
.


Kul dag. Har suttit i telefon med olika försäkringsbolag och försökt klura ut vilken olycks- och sjukdomsförsäkring jag ska ha. Nu är beslutet iallafall taget och jag fick någon slags flexsjukdomsförsäkring på köpet i tre månader. Om jag nu ska skada mig kanske de närmaste månaderna är att föredra? Fast jag håller mig nog hellre hel.

Hyran har jag betalat i dag också och nu sitter jag i telefon igen. Det är långa köer hos Skatteverket. Tur att min soffa är så skön.
   

Iphone

2011-03-28 23:55:56
.
Jaha, då var jag också medlem i klubben. Känns fint. Lite förvirrande ännu, men fint.
 

Årets första picknick

2011-03-28 00:24:48
.
Jag hade rätt om i går. Jag somnade innan earth hour-timmen var över. Att sova innan klockan hunnit bli halv tio på en lördag, det måste vara något slags rekord för mig. Skönt. Däremot har jag nog varit tröttare än vanligt i dag, så för mycket sömn är inte heller bra.

Tänkte inte göra en det-här-har-jag-gjort-i dag-uppdatering men eftersom årets picknickpremiär gick av stapeln (jag vet att det bara är båtar som kan gå av stapeln men det skiter jag i) kan jag inte låta bli. Det var superskönt när solen värmde och vi åt massa god mat.

Hoppas verkligen våren är här för att stanna nu. En timme ljusare på kvällen känns ju fantastiskt. Sommartider hej hej.. Hörde förresten att det snöade i vissa delar av Svedala i dag. Stackars er.

När jag ändå uppdaterar om vad jag gjort i dag kan jag väl lika gärna skryta med att jag och Minski tog oss igenom ett dubbelpass på gymmet i morse, jag fick tvättat en massa kläder och även fixat det sista med veckans fotojobb. En ovanligt aktiv söndag för min del. Riktigt härligt faktiskt.   

Earth Hour 2011

2011-03-26 20:28:32
.
Årets Earth hour startar om mindre än fem minuter. Jag ska släcka mina lampor och tända massa stearinljus här i vardagsrummet. Eftersom jag verkligen borde stänga av både datorn och tv:n vet jag inte riktigt vad jag ska sysselsätta mig med den närmsta timmen. Det finns nog en ganska stor risk att jag somnar.

Förra året spenderade jag Earth hour så här:

Klockan 20.30 i går släckte vi alla lamporna i huset och gick till Kings Kross för att kolla hur staden såg ut i mörker. Okej, så mörkt var det inte. Inte ens Earth Hour kan få krosset att släcka ner. Men vad som var släckt var den stora colaskylten som representerar krosset så lite annorlunda var det. Skyskraporna var faktiskt också ovanligt mörka och Sydney sky tower var släckt. Tydligen stängde de av alla lampor på Harbour Bridge också men den kan vi inte se härifrån.

När vi beundrat den släckta colaskylten ett tag gick vi tillbaka till huset. Juliette, Jonah och jag la oss inne i vårt rum och försökte finna våra inre jag. Det gick inte så bra utan slutade med att vi spårade ur, gjorde skuggfigurer och berättade hemlisar för varandra. Vi hade en ganska mysig timme men så fort klockan slog 21.31 sprang vi och tände alla lampor. So much for saving energy.


Colaslylten släckt under Earth hour


Så här ser den ut i vanliga fall


Släckta skyskrapor


Jag gjorde en snygg skugghund


Ja jag vet inte...
  

Mot beach 2011

2011-03-23 18:06:22
.
Nu blir det spinning/bodypump i 90 minuter. Hepp, hepp!
    

Ärenden

2011-03-23 12:16:13
.Solen skiner ute och jag kan behöva lite d-vitaminer. Har några ärenden att uträtta, bland annat köpa sytråd så att jag kan sy köksgardiner och bordstabletter av de fantastiska tygerna jag köpte i måndags. Lovar att visa när det är färdigt. Om jag nu kan rota fram mina kunskaper om hur en symaskin fungerar vill säga. Tror de är arkiverade i mellanstadiemappen någonstans.

Hej!
  


Skaldjurskväll

2011-03-22 21:58:41
.
I lördags hade vi en spontan tjejkväll och mumsade på skaldjur här hemma hos mig (och syrran - hon bor ju faktiskt här för tillfället). Vi hade så mycket mat så hälften åkte in i ugnen och gratinerades med grädde, massa italiensk salladskrydda, dill och smör. Superenkelt och såååå himla gott!

Jag hoppas på fler kvällar som den här. Brudar, god mat, vin och utgång. Fast nästa gång får det vara lite mer drag på oss, Minski.
Haha, väldigt avspänt leende från min sida :)
  

Ett steg fram och två tillbaka

2011-03-17 22:25:45
.
Snö?! Men kom igen...
  

The apple of my eye

2011-03-16 22:43:36
.
Jag köpte ett skissblock i går. Målade min första teckning i dag. Jag tänkte att jag skulle skaffa mig en ny hobby och att måla känns som en sysselsättning som kanske passar mig. Nu är det bara att öva, öva, öva.
Jag tog hjälp av en teckningsblogg när jag gjorde ögat. Långt ifrån perfekt, men en helt okej start.
  

Ordning och reda

2011-03-15 23:31:11
.


Jag fick äntligen tummen ur idag och införskaffade mig en kalender. Kan inte bestämma mig om det är bra eller dåligt att jag lever ett liv som egentligen inte kräver en kalender. Har blivit en riktig dagdrivare och planerar livet en vecka i taget. Vilka dagar jag ska jobba och när bilen ska besiktigas har jag i minnet och vid enstaka tillfällen skriver jag påminnelser i mobilen. Slarvigt kan tyckas men organiserat kaos har alltid varit lite av min grej.

Men eftersom livet förhoppningsvis kommer bli lite mer busy i framtiden tänkte jag att det kanske vore bra att införa lite icke-kaotisk organisation i vardagen. Därav min nya kalender. Känns skönt att kunna se på papper att jag ska ut och parta på lördag. Hehe!

Baby steps.
  

???

2011-03-15 21:23:24
.
Hur kan man inte överanalysera vissa saker?? Jag förstår ju inte... Ibland önskar jag att jag var som en kille alltså (no offence). Gaah!
  

Roberts since 1932

2011-03-15 11:06:35
.

En Roberts radio hade varit så fin i mitt köksfönster.
  

Lyxig kvällsmat

2011-03-13 23:03:37
.
Jag hade en hummer och några kräftor i kylen som var tvungna att ätas upp nu i kväll. Jag var inte alls sugen, men eftersom det inte fanns någon att bjuda dem på fick jag klämma i mig dem själv i alla fall. Jag har nämligen väldigt svårt för att slänga mat. Lite citronmajonnäs, en djup tallrik och en gaffel. Haha, lyxigt värre. Nu mår jag nästan lite illa.


Kräftorna vi sålde den här veckan var gigantiska. Det här är den största kräftan jag någonsin sett, tror jag. Den ser kanske inte så stor ut på bild, men jämför med mitt huvud. Nästan 1/2 kilo vägde den. Galet!
  

Lördag, var är du?

2011-03-12 20:17:30
.
Nydushad, sminkad, ensam i soffan och på tv:n sjunger Danny "in the club" fyrahundratrettiosex gånger på tre minuter. Kom igen nu lördag, work with me!
  

Pay it forward

2011-03-11 11:44:06
.
Jag var på Ica och handlade i morse och hade en riktigt trevlig upplevelse. Kassörskan i kassa fem var så himla gullig och upplyste mig om att jag kunde handla schampo och balsam i en paketförpakning för 69 kronor i stället för två lösa flaskor för 72 kronor styck. Alltså balsamet på köpet och samtidigt tre sparade kronor. Så jäkla värt!

När jag kom tillbaka till kassan efter att ha hämtat ett schampo- och balsampaket ropade den gulliga kassörskan fram mig och jag fick gå före hela kön. Jag hade ju redan stått i kö en gång, tyckte hon. Jag tackade och tackade igen och sa att det minsann var service i hennes kassa. Undra om de andra kunderna i kön höll med? ;)

Eftersom jag var så tacksam när jag gick ut från affären, en gratis balsamflaska rikare, bestämde jag mig för att köpa en dyr tidning av den hemlöse eller förre detta hemlöse försäljaren som stod på utsidan. Jag hade ju ändå bestämt mig för att spendera de där pengarna så varför inte lägga dem på någon som behöver dem?

Att jag glömde kolla om snubben hade den där blå id-brickan som de legitima försäljarna har, eller det faktum att han bara hade en tidning, ingen växel och försvann ur sikte så fort jag handlat min tidning, det får jag helt enkelt välja att bortse ifrån. För det skulle väl vara jäkligt typiskt om jag nu försöker göra en god gärning men i själva verket bara har betalat för ett paket röda prince.

Om det nu var så att han försvann in till affären för att lägga mina väl investerade pengar på cigg så får det väl vara så då. Min tanke var i alla fall god och det är väl det som räknas när man dör. Karma liksom. Det skulle ju vara jäkligt surt om jag återföds som mask i mitt näst liv enbart på grund av sponsring med ciggpengar. Jag får hoppas på benådning på grund av ovetande, eller möjligtvis naivitet. Fan, här försöker man göra en god gärning och så slutar man som mask bara för det. Tack för den!

Jag bläddrade lite i tidningen förrut, Aluma som den heter, och till skillnad från vad jag förväntade mig verkar den faktiskt ganska intressant. Har köpt Faktum några gånger i Göteborg men jag har aldrig riktigt gillat den. Trodde väl att detta skulle vara same same, men kanske inte?

Oj, nu behöver syrran plötsligt skjuts till skolan här. Dagens andra goda gärning. Jag kanske lyckas uppgradera mig till marsvin innan dagen är över...
  

Hej, jag heter Selma

2011-03-10 15:55:15
.
Alla som åt en semla på fettisdagen räck upp en hand. Min hand viftar i luften. Jag köpte, av en händelse, mina semlor på caféet som fått bäst i test på stans semlor. I alla fall enligt den tidningen de hade klistrat upp på disken.

Tja, de var väl goda. Varken mer eller mindre, tyckte jag. Jag var nog egentligen inte så sugen när jag åt den, men är det fettisdagen så är det. Jäkligt knäppt att resonera så faktiskt.

Oj, inte meningen att låta bitter. Den var ju god alltså. Men den var inte tillräckligt god för att väga upp sin onyttighet om man säger så. Inte som glass till exempel, eller choklad, eller smuldegspaj. Ni fattar. Tur att jag gick på ett spinningpass på kvällen.

Syrran gillade iallafall sin semla.
  

I accidentally graduated

2011-03-08 16:29:51
.

Va?! Min absoluta favoritserie Greek är slut! Och jag visste inte ens om att jag tittade på sista avsnittet...

Hade jag vetat att det var det sista avsnitten någonsin hade jag sparat det ett tag. När det väl var dags hade jag gosat ner mig i fåtöljen, nydushad efter en lång arbetsdag, tagit med mig middagen till vardagsrummet och stängt av ljudet på mobilen. Ultramys helt enkelt.

Nu blev det i stället halvt nergosad i soffan med solen som lös in och gjorde så det speglade sig i skärmen. Känns nästan som om jag varit gravid i evigheter och tillslut råkar föda ungen utan att veta om det. Ja, precis så känns det. Antiklimax.

Men i vilket fall som helst så var sista avsnitten fantastiskt. Alla lösa trådar knöts ihop, vissa saker slutade lyckligt medan andra var sorgliga. Tårarna rann samtidigt som jag skrattade högt för mig själv. Åh, det var så bra!

                                     
  


Pannkakstårta till frukost

2011-03-07 15:09:53
.
I morse firade vi mamma med en somrig pannkakstårta. Riktigt god blev den och vi lyckas nästa få i oss hela på en gång.

Mammas telefon går varm i dag och alla vill gratulera. Jennifer och jag är inte färdiga med vårt firande utan strax ska vi ge oss i väg på en hemlig utflykt. Men vad vi ska göra kan jag inte skriva här eftersom mamma läser bloggen. Åh, det är så roligt med överraskningar.
  

Mamma

2011-03-07 14:06:50
.

I dag fyller min mamma, världens bästa mamma, 50 år. Men hon ser fasen inte ut att vara en dag över 40? 35? 30? Vi kan ju säga så här, med de generna i blodet är jag inte speciellt rädd för att åldras.

Min mamma är en av de mest kärleksfulla personer jag känner. Jag har aldrig tvivlat en sekund på att hon älskar mig, precis lika mycket som jag älskar henne. Att ha en mamma som är lika stolt över mig i mina sämsta stunder som i mina bästa, det är väl ovillkorlig kärlek om något?

Det finns ingenting jag inte kan berätta för mamma och det finns inte en sekund då hon inte vill lyssna. Funderingar över livet, kärlek, känslor. Mamma finns där som en konstant stöttepelare, alltid i mitt och syrrans hörn (förutom när vi slåss med varandra ;)) och alltid med råd som muntrar upp och pushar. Fast visst blir hon lite orolig ibland (som när vi båda spenderade flera månader på andra sidan jorden) men det hör till. 

Mamma har alltid låtit mig och syrran vara dem vi är och hon har lärt oss att man ska leva livet på sitt sätt. Att göra saker som vi blir lyckliga av. Hon är klok min mamma.

Grattis på 50-årsdagen, mamma! Jag är lycklig som har dig och jag hoppas att mina framtida barn kommer känna för mig precis som jag känner för dig.
  


Helsingør

2011-03-06 23:15:55
.
  
Det var en härlig födelsedag i lördags och Helsingör var mysigt. Däremot hade vi en lite märklig fikaupplevelse där på andra sidan sundet.

Det fullproppade caféet som vi gick in på sålde kakor och andra ätbara saker framme vid disken. Inget konstigt med det, precis som på alla andra caféer. Det märkliga var att om man ville ha kaffe eller någon annan dryck, vilket man oftast vill när man fikar, då var man tvungen att beställa det av servitriserna när de kom till ens bord. Sen betalade man när de kom med beställningen. Lite udda, tycker jag.

Men det som var allra konstigast var att man inte fick några bestick till sin tårta/bakelse/kaka utan det fick man be servitriserna att komma med. Snacka om att krångla till det.

När vi hade suttit där i 20 minuter och stirrat på våra bakelser, varken kaffe eller bestick i sikte, fick mamma nog. Med båda händerna lyckades hon lyfta upp sin tårtbit och mumsade sedan i sig den i ett nafs. "Jättegod", hörde jag någonstans mellan tuggorna. Haha! Tyvärr har jag ingen bild.

När vi hade ätit upp våra sötsaker avbeställde vi kaffet (som då fortfarande inte kommit) och gick därifrån.

Resten av dagen strosade vi runt längs Helsingörs gator, shoppade, frös i vinden och njöt i solen. Vi avslutade utflykten på Gästgivaregården med öl och god mat. 

Första gången i Helsingör för mig - inte sista.
   


Kärlek på posten

2011-03-05 19:43:11
.
Många fina saker har jag fått i dag och några av dem kom på posten. Tack så jättemycket för uppvaktningen. Kärleken känns hela vägen hit.


Det här söta paketet har rest hela vägen från Piteå. Tack underbara du! Förresten var kortet klockrent ;)


Tydligen blir man blödig när man fyller 26. När jag fick de här blommorna och läste kortet kunde jag inte hålla tillbaka tårarna. Tack för att ni finns mina älskade tjejer! ♥
  

Min födelsedag!

2011-03-05 11:31:28
.


Mamma och syrran fixade mysig födelsedagsfrukost. Nu åker vi till Helsingör och har det gott i solen. Det är härligt att fylla 26 år. Puss på er!
  

I väntan på mamma

2011-03-03 23:55:42
.
Oj oj, nu får man skäll för att det är dåligt med uppdateringar. Men jo, det har väl varit lite slappt från min sida. Finns inte så mycket spännande att skriva om när jag jobbar hela tiden. Mån-tors den här veckan och dagarna är superlånga så förutom att jobba, sover och äter jag i stort sett bara. Lagom intressant eller?

Däremot kommer den här helgen bli fantastisk. Födelsedagsfantastisk. Min älskade mamma fyller 50 år på måndag och hon kommer ner hit för att fira med mig och syrran. Själv blir jag ju blygsamma 26 år på lördag, så hela helgen kommer bestå av mysiga utflykter, god mat, tårta och mer tårta.

Det ska bli så härligt att träffa mamma och jag verkligen längtar tills vi ska hämta henne på Knutpunkten imorn eftermiddag. Men först måste det fixas lite här hemma. Det ska städas och göras fint och färska tulpaner (mammas favoritblomma) ska definitivt inhandlas.


Maammaaaaaaaa, vi saknar dig!
  

RSS 2.0